Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anundsen mener instruksen holder vann

Står på sitt.

MENER INSTRUKSEN HOLDER: Justisminister Anders Anundsen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MENER INSTRUKSEN HOLDER: Justisminister Anders Anundsen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg rettsmøtet om mulla Krekar her.

Instruksen som regjeringen vil bruke for å få sendt mulla Krekar ut av Oslo, er riktig, sier justisminister Anders Anundsen (Frp).

- Vi har foretatt våre vurderinger i forhold til grunnloven og menneskerettighetene. Vi mener den holder vann, hvis ikke hadde vi ikke lagt fram instruksen. Nå skal domstolen vurdere om vår vurdering er riktig. Jeg mener den er riktig, sa Anundsen til pressen i Vandrehallen på Stortinget tirsdag formiddag.

Samtidig var Oslo tingrett i full gang med behandlingen av advokat Brynjar Melings påklaging av Oslo-politiets vedtak om å tvangsflytte Krekar til et asylmottak i Kyrksæterøra i Hemne kommune i Sør-Trøndelag etter han ble løslatt fra fengsel sist søndag.

Vedtaket kom etter at justisminister Anundsen instruerte politiet om å vurdere å pålegge personer som Krekar et bestemt bosted og meldeplikt.

Anundsen peker på at det er forskjell mellom den generelle instruksen og politiets vedtak i Krekars tilfelle.

- Den generelle instruksen gjelder flere, men det er politiet som i hvert enkelt tilfelle må foreta en konkret vurdering, sier Anundsen.

(NTB)