Anundsen nekter å svare på asylspørsmål fra Stortinget

Om han har forsøkt å forhandle seg bort fra mistillit med Venstre og KrF i asylbarnsaken.

VIL IKKE SVARE: Justisminister Anders Anundsen begrunner tausheten med samarbeidsavtalen mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL IKKE SVARE: Justisminister Anders Anundsen begrunner tausheten med samarbeidsavtalen mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Justisminister Anders Anundsen (Frp) vil ikke svare på spørsmål fra kontrollkomiteen om han har forsøkt å forhandle seg bort fra mistillit med Venstre og KrF i asylbarnsaken.

Anundsen begrunner tausheten med samarbeidsavtalen mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF, skriver Bergens Tidende.

- Siden politiske drøftelser er en del av samarbeidet mellom de fire, er det ikke naturlig å gi innsyn i slike politiske samtaler, fremholder justisministeren i et svar til Per Olaf Lundteigen (Sp).

Lundteigen har forsøkt å ta rede på om det stemmer at Anundsen forsøkte å forhandle seg bort fra kritikk og mistillit fra KrF og Venstre under kontroll- og konstitusjonskomiteens behandling av asylsaken, slik Dagsavisen skrev 25. mars.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer