VIL IKKE SVARE: Justisminister Anders Anundsen begrunner tausheten med samarbeidsavtalen mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL IKKE SVARE: Justisminister Anders Anundsen begrunner tausheten med samarbeidsavtalen mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Anundsen nekter å svare på asylspørsmål fra Stortinget

Om han har forsøkt å forhandle seg bort fra mistillit med Venstre og KrF i asylbarnsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Anders Anundsen (Frp) vil ikke svare på spørsmål fra kontrollkomiteen om han har forsøkt å forhandle seg bort fra mistillit med Venstre og KrF i asylbarnsaken.

Anundsen begrunner tausheten med samarbeidsavtalen mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF, skriver Bergens Tidende.

- Siden politiske drøftelser er en del av samarbeidet mellom de fire, er det ikke naturlig å gi innsyn i slike politiske samtaler, fremholder justisministeren i et svar til Per Olaf Lundteigen (Sp).

Lundteigen har forsøkt å ta rede på om det stemmer at Anundsen forsøkte å forhandle seg bort fra kritikk og mistillit fra KrF og Venstre under kontroll- og konstitusjonskomiteens behandling av asylsaken, slik Dagsavisen skrev 25. mars.

(NTB)