Anundsen om å lage skrytefilmen: - Det er David Attenborough-inspirert

Pressen fikk se 3,5 time råopptak av Anundsens skrytefilm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble pressen invitert for å se råopptakene til skrytefilmen «Trygghet i hverdagen». Filmen ble produsert av justisminister Anders Anundsen, politisk rådgiver André Kolve og kommunikasjonsavdelingen i departementet, med kamerafolk fra Departementenes sikkerhets og serviceorganisasjon (DSS) i sommer. Råopptakene består av over hundre filmsnutter og varer i omlag 3,5 timer. Den ferdige filmen ble 32 minutter lang.

- Det er vel egentlig litt David Attenborough-inspirert. Så jeg er kommet fram fra bak stolper og så videre, sier justisministeren til personer i følget sitt, mens de går rundt på Politiets utlendingsinternat ved Trandum i et av opptakene.

På Trandum sitter utlendinger som skal tvangsutsendes fra Norge så raskt som mulig. Det store flertallet er der ufrivillig. Attenborough er en berømt og prisbelønt britisk naturfilmskaper. Mens den adlede briten har blitt berømt på å vise fram sjeldne sommerfugler og eksotiske frosker i Amazonas, viser Anundsen fram regjeringens politikk og fanger på Trandum.

Åpnet gransking Datatilsynet åpnet gransking etter at Dagbladet avdekket at videoen identifiserte personer inne på Politiets utlendingsinternat Trandum, uten deres godkjennelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.