Anundsen om Sophie Elise-truslene: Politiet bør ikke gi råd om å trekke ytringer

Svarte i Stortinget i dag.

LEVERTE INN ANMELDELSE: Kjendisblogger Sophie Elise Isachsen har levert inn anmeldelse mot Mannegruppa Ottar. Foto Jaques Hvistendal/Dagbladet 
LEVERTE INN ANMELDELSE: Kjendisblogger Sophie Elise Isachsen har levert inn anmeldelse mot Mannegruppa Ottar. Foto Jaques Hvistendal/Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Truslene mot blogger Sophie Elise Isachsen (21) i kjølvannet av debatten om Mannegruppa Ottar nådde stortingssalen onsdag.

- Uakseptabelt

SVs Karin Andersen ville vite om justisministeren synes det er greit at politiet skal ha bedt bloggeren om å fjerne et innlegg på Facebook-siden, der hun kritiserte medlemmene av gruppen. Rådet skal ha blitt gitt av hensyn til Isachsens sikkerhet.

- Det er uakseptabelt å kneble kvinner og jenter når de utsettes for trusler, fastslo Andersen.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) svarte at han deler SV-representantens syn, selv om han ikke gikk direkte inn i saken til Isachsen.

- Det er ikke et råd som vi normalt vil forsvare. Det skal ikke anbefales noen å trekke tilbake eller slette en ytring i den hensikt å redusere trusselen, sa Anundsen, som understreket at det er politiets oppgave å beskytte ytringsfriheten og de som ytrer seg.

- Jeg har registrert at bloggeren selv er fornøyd med dialogen hun har hatt med politiet. Det synes jeg er bra, sa Anundsen.

Redd

Isachsen har anmeldt flere av medlemmene i Facebook-gruppa til politiet.

- Vi opplever at Mannegruppa Ottar har satt i gang en voldsom hatkampanje mot Sophie Elise, og har kontaktet politiet. Vi vil at dialogen skal foregå med rett instans, fortatle Isachsens manager, Marthe Schei, til Dagbladet i forrige uke.

- Hva har skjedd?

- Sophie Elise har i en lengre periode opplevd grov hets, mye av seksuell karakter, fra enkelte medlemmer i gruppa. Dette begynte særlig etter hevnpornosaken i sommer.

- I et tidligere blogginnlegg har Sophie Elise «skrevet tilbake» til medlemmene, og bedt dem ta seg sammen. Etter det har alt eskalert, sier Schei.

- Trusler om vold

Ifølge manageren handler ytringene mot Isachsen blant annet om oppfordringer til fysisk handling - som trusler om vold.

- Det er viktig å understreke at denne saken ikke skal bli «Sophie Elise mot Mannegruppa Ottar», da flere jenter har opplevd liknende. Vi er i gang med å samle inn informasjon til en anmeldelse av flere medlemmer.

- Hvordan tar Sophie Elise dette?

- Hun synes det er kjempeubehagelig - en utrolig ekkel opplevelse. I tillegg er hun redd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer