Anundsen om Sophie Elise-truslene: Politiet bør ikke gi råd om å trekke ytringer

Svarte i Stortinget i dag.

LEVERTE INN ANMELDELSE: Kjendisblogger Sophie Elise Isachsen har levert inn anmeldelse mot Mannegruppa Ottar. Foto Jaques Hvistendal/Dagbladet 
LEVERTE INN ANMELDELSE: Kjendisblogger Sophie Elise Isachsen har levert inn anmeldelse mot Mannegruppa Ottar. Foto Jaques Hvistendal/Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Truslene mot blogger Sophie Elise Isachsen (21) i kjølvannet av debatten om Mannegruppa Ottar nådde stortingssalen onsdag.

- Uakseptabelt

SVs Karin Andersen ville vite om justisministeren synes det er greit at politiet skal ha bedt bloggeren om å fjerne et innlegg på Facebook-siden, der hun kritiserte medlemmene av gruppen. Rådet skal ha blitt gitt av hensyn til Isachsens sikkerhet.

- Det er uakseptabelt å kneble kvinner og jenter når de utsettes for trusler, fastslo Andersen.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) svarte at han deler SV-representantens syn, selv om han ikke gikk direkte inn i saken til Isachsen.

- Det er ikke et råd som vi normalt vil forsvare. Det skal ikke anbefales noen å trekke tilbake eller slette en ytring i den hensikt å redusere trusselen, sa Anundsen, som understreket at det er politiets oppgave å beskytte ytringsfriheten og de som ytrer seg.

- Jeg har registrert at bloggeren selv er fornøyd med dialogen hun har hatt med politiet. Det synes jeg er bra, sa Anundsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer