Anundsen på politilandsmøte: - Beklager at det toget har gått

Bare kandidater med master fikk søke politimesterjobbene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Justisminister Anders Anundsen (Frp) talte i dag til Politiets Fellesforbunds landsmøte på Alnabru.

Da kom han med en beklagelse for at søkere med politiutdanning i praksis ble utelukket fra å søke på stillingene som politimestere i de nye distriktene. Da Politidirektoratet utlyste de ti gjenstående stillingene, var søkekriteriene laget slik at en master, fortrinnsvis i juss eller rettsvitenskap, var satt som et absolutt krav, noe Politiets Fellesforbund (PF) har reagert kraftig på.

Dagbladet kunne i går avsløre navnene på de ti nye politimesterne. Alle kan vise til en master, de aller fleste har juridikum.

- Jeg har registrert en liten misnøye fra PF angående utlysningsteksten. Men jeg synes dere har vært flinke til å holde dere i skinnet, sa Anundsen, og understreket at han var ironisk.Han sa videre at de «kanskje burde vært mer bevisst da utlysningstekstene gikk gjennom kverna».

- Formålet var ikke å snevre inn hvem som kunne være politimestere. Det betyr ikke at folk som har lang praktisk og lederkompetanse og som kan gjøre en jobb skal ekskluders.  Vi kunne ha lagt inn en bisetning om at erfaring og praktisk kompetanse kan kompensert for de formelle kravene, sa Anundsen, og sa videre at «løpet nå er kjørt», men også at politimestere ikke sitter evig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer