Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anundsen sier ja til væpning av politiet

Det melder Justis- og beredskapsdepartementet i kveld.

VÆPNET: I dag får bare politiet bevæpne seg ved særtilfeller. Heretter kan de bære våpen til daglig. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VÆPNET: I dag får bare politiet bevæpne seg ved særtilfeller. Heretter kan de bære våpen til daglig. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) gir samtykke til væpning av politiet, melder Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding.

I dag er det bare livvakttjenesten som kan bære våpen i det daglige. Nå følger bl.a. også beredskapstroppen og tjenestepersoner i utrykningsenhetene etter.

Ministerens innvilgelse til bevæpning kommer bare timer etter at Politidirektoratet ba om det samme, i lys av den hevede beredskapen mot terror; Politiets sikkerhetstjeneste kunngjorde for to uker siden at terrorister sannsynligvis vil prøve å slå til mot Norge innen de neste tolv månedene. Politiet selv trekkes fram som mål.

- I trusselvurderingen er blant annet politipersonell angitt som en aktuell målgruppe for en terrorhandling. Politidirektoratet har vurdert denne trusselen mot polititjenestepersoner som så alvorlig at de ikke anser gjeldende bevæpningspraksis som tilstrekkelig, sier Anundsen i pressemeldingen.

Anundsen presiserer at bevæpningen gjelder uniformert innsatspersonell for en periode på inntil fire uker.

- Etter en helhetsvurdering har vi kommet fram til at politiet trenger et ekstra verktøy for å møte denne nye trusselen. Derfor ber vi om samtykke til at uniformert mannskap i vakt- og beredskapstjeneste bevæpnes med pistol inntil videre, sa politidirektør Odd Reidar Humlegård til Dagbladet tidligere i dag.

SIER JA: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp). Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SIER JA: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp). Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!