- Anundsen sier videoen skulle være opplysende og faktabasert, men det er ikke i nærheten av sannheten

Foreningsleder Farukh Qureshi i Oslo fengsel mener Anundsen-filmen er pinlig og respektløs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leder Farukh Qureshi i Oslo fengselsfunksjonærers forening har sett filmen «Trygghet i hverdagen» der justis- og beredskapsminister Anders Anundsen viser fram det han mener er sine suksesser så langt som minister. Qureshi sier han selv ble vitne til innspillingen av delen som omhandler Oslo fengsel.

Blant tiltakene Anundsen trekker fram i videoen er en ny avdeling i Oslo fengsel avdeling A.

- Det er et enorm behov for lukkede fengselsplasser i Norge. Regjeringen er opptatt av å bygge nye fengselslokasjoner i eksisterende lokaler. Her på Oslo fengsel fant vi en fritidsavdeling som kunne gjøres om til 20 nye lukka plasser. Det skjedde veldig fort, sier Anundsen i videoen foran Oslo fengsel.

Assisterende leder Tom Engebretsen i Oslo fengsel blir intervjuet av Anundsen og kan bekrefte at den nye avdelingen har blitt veldig bra. Statsbygg får seinere ordet og forteller at de heiv seg rundt og gjorde jobben i rekordfart.

Qureshi jobber selv som fengselsbetjent og operativ vaktleder i fengselets avdeling A. Han er ikke like enig.

- Anundsen sier innledningsvis i videoen at den skulle være opplysende og faktabasert, men det er ikke i nærheten av sannheten, sier Qureshi til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.