Anundsen sparker tilbake: - Etter mine opplysninger er Tajik ca 1,62 høy....

Lattermild Anders Anundsen anbefaler Hadia Tajik å sjekke fakta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette føyer seg inn i rekken av halvsannheter fra Tajiks side. Etter mine opplysninger er hun om lag 1,62 høy, mens jeg ifølge mitt eget pass er 1,75. Men jeg skal gi henne rett i at hun er den mørke, sier en lattermild Anders Anundsen (Frp) til Dagbladet.

Justisministerens lille stikk til Tajik kommer etter at Ap-nestlederen anklaget Anundsen for å «gjøre seg høy og mørk» fra Stortingets talerstol.

- Jeg registrerer at Anundsen gjorde seg ganske høy og mørk i sitt svar til meg, men vi er jo tross alt like høye og det er jeg som er mørk, sa Tajik i Stortingssalen, som ikke kunne unngå å trekke på smilebåndet over egen kommentar. Stortingssalen brøt ut i latter etter Tajiks løse kommentar, og Anundsen er heller ikke fremmed for en løs tone på Stortinget.

- Slike uttalelser frisker opp, og det er trivelig.

Tajiks humorinnslag kom i forbindelse med en debatt om regjeringens innleide fengselsplasser. Sammen med KrF fikk Høyre og Frp i juni 2015 flertall for å inngå en avtale med Nederland om leie av fengselsplasser. 

Avtalen gir norske myndigheter tilgang til 242 plasser i det nederlanske fengselet Norgerhaven, som ligger i Drenthe-provinsen i det nordlige Nederland. Fengselet ble tatt i bruk 1. september 2015.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer