Anundsen sparker tilbake: - Etter mine opplysninger er Tajik ca 1,62 høy....

Lattermild Anders Anundsen anbefaler Hadia Tajik å sjekke fakta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette føyer seg inn i rekken av halvsannheter fra Tajiks side. Etter mine opplysninger er hun om lag 1,62 høy, mens jeg ifølge mitt eget pass er 1,75. Men jeg skal gi henne rett i at hun er den mørke, sier en lattermild Anders Anundsen (Frp) til Dagbladet.

Justisministerens lille stikk til Tajik kommer etter at Ap-nestlederen anklaget Anundsen for å «gjøre seg høy og mørk» fra Stortingets talerstol.

- Jeg registrerer at Anundsen gjorde seg ganske høy og mørk i sitt svar til meg, men vi er jo tross alt like høye og det er jeg som er mørk, sa Tajik i Stortingssalen, som ikke kunne unngå å trekke på smilebåndet over egen kommentar.

Stortingssalen brøt ut i latter etter Tajiks løse kommentar, og Anundsen er heller ikke fremmed for en løs tone på Stortinget.

- Slike uttalelser frisker opp, og det er trivelig.

Tajiks humorinnslag kom i forbindelse med en debatt om regjeringens innleide fengselsplasser. Sammen med KrF fikk Høyre og Frp i juni 2015 flertall for å inngå en avtale med Nederland om leie av fengselsplasser. 

Avtalen gir norske myndigheter tilgang til 242 plasser i det nederlanske fengselet Norgerhaven, som ligger i Drenthe-provinsen i det nordlige Nederland. Fengselet ble tatt i bruk 1. september 2015.

Tajik beskyldte i dag Anundsen for å ha prioritert leieavtalen med Nederland framfor å bygge ut kapasiteten i Norge. 

- Det som er realiteten i det Anundsen har levert til nå på bygging av fengselskapasitet er bare erstatningskapasitet. Fram til revidert nasjonalbudsjett i år har han bare levert plasser som har holdt kapasiteten ved like. To år brukte han på en avtale med Nederland, og det er to år han ikke brukte på å bygge nye fengselsplasser her i Norge, hevdet Tajik og la til:

- Det hadde vært mulig å løse kapasitetsbehovet i Norge heller enn å leie fengselsplasser i Nederland.

Justisministeren hevdet på sin side at de rødgrønne etterlot seg et eneste stort rot innen kriminalomsorgen da de ga fra seg makta i 2013.

- Vi overtok 4,5 milliarder i vedlikeholdsetterslep i norske fengsler. Vi måtte først løse det akutte problemet og finne fengselskapasitet andre steder. Heldigvis har vi en veldig kreativ regjering som fant en løsning for å sikre nedbygging av soningskøen, sa Frp-toppen.

- Soningskøene er halvert. Før tok det tolv måneder å få soningsplass, nå tar det seks, syv måneder. Dét er handlekraft, det, la Anundsen til.

LER GODT: Justisminister Anders Anundsen svarte kvikt på Hadia Tajiks humoristiske utspill. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LER GODT: Justisminister Anders Anundsen svarte kvikt på Hadia Tajiks humoristiske utspill. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer