- Anundsen tar ikke likestilling alvorlig

Arbeiderpartiet anklager Anders Anundsen for ikke å være interessert i likestilling.

AVVISER:  Justisminister Anders Anundsen avviser at han ikke tar likestilling på alvor. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
AVVISER: Justisminister Anders Anundsen avviser at han ikke tar likestilling på alvor. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kari Henriksen (Ap) og medlem av Stortingets justiskomité er ikke imponert over justis- og beredskapsminister Anders Anundsen og arbeidet med likestilling i justissektoren.

- Arbeidet står til stryk. Antallet kvinner i lederjobber i justissektoren går ned. Det er bred politisk enighet — og et eget mål for departementet — at 40 prosent av lederne skal være kvinner. Jeg registrerer at justisministeren ikke klarer å oppnå de mål han selv leder ut fra, sier Kari Henriksen.

- Politisk tafatthet - Det er en skjev fordeling av kvinner og menn i justissektorens ledelse og at den har utviklet seg i negativ retning, etter at Anundsen ble minister, vitner om politisk tafatthet, sier Henriksen.

Hun viser til at det var flere kvinner i topplederjobber da dagens regjering kom til makten, enn det er i dag.

- I departementet er nå sju av ni ledere menn. I den politiske ledelsen er det bare menn. Da regjeringen utnevnte nye politimestere, var det bare fire kvinner som ble ansatt. I dag er fire av 12 politimestere kvinner.

- Ikke alvorlig Henriksen mener at for å lykkes med likestilling, må det politiske prioriteringer til. Det handler om å skape en likestillingskultur, og det har ikke Anundsen lykkes med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer