Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Anundsen ville inngå avtale for å unngå mistillitsforslag

Skriver Dagsavisen.

INNGÅ AVTALE: I bytte mot å la være å stille mistillitsforslag, skulle Venstre og KrF få gjennomslag for å gå gjennomgå sakene til lengeværende asylbarn som ble sendt ut i fjor høst, skriver Dagsavisen. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
INNGÅ AVTALE: I bytte mot å la være å stille mistillitsforslag, skulle Venstre og KrF få gjennomslag for å gå gjennomgå sakene til lengeværende asylbarn som ble sendt ut i fjor høst, skriver Dagsavisen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I bytte mot å la være å stille mistillitsforslag mot justisminister Anders Anundsen (Frp), skulle Kristelig Folkeparti og Venstre få gjennomslag for å gjennomgå sakene til lengeværende asylbarn som ble sendt ut i fjor høst, skriver Dagsavisen.

Avisen får dette bekreftet fra sentrale kilder i flere politiske partier på Stortinget.

- Han la fram en deal om asylbarna. Anundsen sa at hvis han gjorde dette, ville han at det ikke skulle komme mistillit eller noe daddel-forslag, sier en kilde til Dagsavisen.

Anundsen har fått mulighet til å gi tilsvar til saken. Hans politiske rådgiver André Kolve (Frp) i Justisdepartementet har gitt et skriftlig svar:

- Jeg har selvsagt ingen kommentar til slike påstander, skriver Kolve.

Anundsens forslag til avtale mellom ham selv og støttepartiene ble lagt fram under et forhandlingsmøte tidligere i vinter, ifølge avisen. Forslaget gikk ut på at KrF og Venstre skulle droppe mistillitsforslag mot Anundsen.

KrF og Venstre skulle til gjengjeld droppet et såkalt daddel-forslag, det vil si «sterk kritikk» av Anundsen, og de to støttepartiene skulle begrense sin kritikk til merknadene i kontrollsaken. Som takk skulle Anundsen angivelig revurdere asylsakene til lengeværende barn som ble sendt ut siste halvår i fjor etter den nye asylforskriften.

(NTB)

Hele Norges coronakart