Anundsens grensegjerde snart på plass

Nå er de første spadetakene tatt.

BYGGER GJERDE: Justisminister Anders Anundsen (Frp), her ved grensestasjonen på Storskog i fjor høst. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
BYGGER GJERDE: Justisminister Anders Anundsen (Frp), her ved grensestasjonen på Storskog i fjor høst. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Justisminister Anders Anundsens (Frp) beslutning om å bygge et grensegjerde mot Russland fikk hard medfart. Nå er de første spadetakene tatt.

Venstre-leder Trine Skei Grande kalte det bortkastede penger, mens ordfører Rune Rafaelsen (Ap) i Sør-Varanger ikke ser behovet for et gjerde.

Men regjeringen mener det er avgjørende å styrke kontrollen etter at det kom 5500 asylsøkere over den norsk-russiske grensen på Storskog i løpet av noen få uker i fjor høst.

– I dag er grensebeskyttelsen beskjeden. Vi ønsker å sikre grenseområdet bedre, som del av at grensestasjonen på Storskog moderniseres, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) til NTB.

Han framholder at Norges rolle som vokter av Schengens yttergrense forplikter, og sier gjerdet reises i full forståelse med russiske myndigheter.

Fysisk kontroll

I dag er det i stor grad vassdrag og reingjerder som markerer den 196 kilometer lange grensen.

Det nye gjerdet blir totalt 200 meter langt og 3,5 meter høyt og strekker seg 100 meter ut i terrenget på hver side av den nye porten på selve grensestasjonen på Storskog. Justisdepartementet regner med at arbeidene er ferdige og at gjerde og port er på plass i midten av oktober.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer