Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

AOL punger ut i milliardforlik

Tilbyr 3,7 milliarder for å kjøpe seg fri fra svindeltiltale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Problemene for mediagiganten AOL Time Warner er på ingen måte over. Selskapet, en gang verdens største mediakonsern, har gått med på å betale 1,2 milliarder kroner i forlik til amerikanske myndigheter for bli ferdig med en av svindeltiltalene rettet mot selskapets internettdel America Online (AOL).

Forliket med det amerikanske justisdepartementet går ut på at myndighetene dropper rettsaken der selskapet er tiltalt for å ha hjulpet mindre nettselskaper å blåse opp sine regnskapstall ulovlig slik at de så ut til å tjene mer penger enn de faktisk gjorde.

AOL må gå med på at en uavhengig part får overvåke selskapets drift for å sikre at den ulovlige praksisen opphører, og de må også gå med på en rekke endringer i sine interne rutiner, melder nyhetsbyrået AP.

Personlige tiltaler mot toppsjefer i AOL blir opprettholdt, da justisdepartementet ikke er villig å gi dem immunitet, sier kilder i dag.

Tilbyr mer

Men det er også ventet at Time Warner i dag tilbyr 300 millioner dollar (over 1,8 milliarder kroner) for å inngå forlik i en annen og langt mer betent sak, der AOL er tiltalt for å ha >blåst opp sine egne regnskapstall for å vise langt bedre resultater enn de lyserøde tallene de egentlig slet med i 2002.

Washington Post gikk sommeren 2002 igjennom flere hundre av AOL Time Warners dokumenter, samt intervjuet nåværende og tidligere ansatte og forretningspartnere. Som et resultat kunne avisa i juli 2002 avsløre at inntektene fra selskapets Internett-virksomhet var betydelig overdrevet.

Ifølge den anerkjente avisa lot AOL et britisk selskap kjøpe annonser i stedet for å betale for seg. Dette skal ha blitt bokført på en misledende måte.

Det amerikanske økonomiske etterforskningsorganet SEC innledet en etterforskning som blant annet avslørte at Time Warner kan ha brukt en innbetaling på nesten 2,5 milliarder kroner fra det tyske medieselskapet Bertelsmann AG til å blåse opp inntektstallene til AOL.

SLUK: Pengene renner ut av den kriserammede mediegiganten AOL Time Warner. Nå for å unngå at skandaleavsløringene om opplåste regnskapstall når retten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media