Ap: - En villet politikk

Innvandringen til Norge har aldri gått fortere.

MARKERER SEG I KOLLEN: Mange Norges-bosatte polakker møter hvert år opp under Holmenkollrennene for å heie på utøvere fra gamlelandet - først og fremst Adam Malysz - med medbrakte hvite og røde polske flagg. Foto: ERLEND AAS / NTB SCANPIX
MARKERER SEG I KOLLEN: Mange Norges-bosatte polakker møter hvert år opp under Holmenkollrennene for å heie på utøvere fra gamlelandet - først og fremst Adam Malysz - med medbrakte hvite og røde polske flagg. Foto: ERLEND AAS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statistisk sentralbyrå (SSB) meldte tidligere i dag at veksten i antallet innvandrere til Norge aldri har vært større. Samtidig viser byråets årlige rapport at innvandrerne nå utgjør 12 prosent av Norges befolkning - 593 000 personer.

Tar man med norskfødte barn av innvandrere, blir tallet 710 400 - 14 prosent av den totale befolkningen. Tallet på personer i hele denne gruppa som omfattes av SSBs utvidede innvandrerbegrep, vokste med 55 300 personer i 2012.

Gruppa norskfødte med innvandrerforeldre økte med 8700 personer i fjor - 17 prosent av alle fødte i Norge.

- Bred enighet Polakker er den klart største innvandrergruppa (77 000), fulgt av svensker (35 600) og litauere (28 000). I oversikten over hvordan norskfødte barn av innvandrere fordeler seg, peker imidlertid pakistanere, somaliere og vietnamesere seg ut, med hhv. 15 200, 9100 og 8000 personer.

Arbeiderpartiets innvandrings- og integreringspolitiske talskvinne Lise Christoffersen er ikke bekymret over de nye tallene.

- Jeg registrerer at arbeidsinnvandringen øker fra europeiske land. Dette følger av EØS-avtalen, og for Ap er dette en villet politikk, som det er bred enighet om på Stortinget. Selv om antallet innvandrere øker, er det ingen grunn til å dramatisere dette, sier Christoffersen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer