Ap: - Hent flere enn 50 fra Moria

Masud Gharahkhani (Ap) avviser KrF-leder Kjell Ingolf Ropstads påstand om at det ikke er flertall på Stortinget for å hente flere enn 50 asylsøkere fra Morialeiren i Hellas. Nå ber han KrF og Venstre om å manne seg opp i regjering.

NØD: Migranter og flyktninger sover på en parkeringsplass etter at Morialeiren på Lesvos brant ned. Foto: Louisa Gouliamaki / AFP / NTB Scanpix
NØD: Migranter og flyktninger sover på en parkeringsplass etter at Morialeiren på Lesvos brant ned. Foto: Louisa Gouliamaki / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN/OSLO (Dagbladet): Onsdag morgen sto Morialeiren i Hellas i flammer og regjeringen besluttet å hente 50 asylsøkere til Norge for å behandle søknaden deres her.

Norge har ifølge statsminister Erna Solberg bedt om at dem som kommer til Norge er barnefamilier fra Syria for å øke sannsynligheten for at dem som kommer får opphold.

Regjeringen åpnet allerede i mai for å hente asylsøkere fra leiren under forutsetning av bred europeisk oppslutning om å fordele asylsøkerne.

Siden beslutningen om å hente 50 asylsøkere fra Moria har Kristelig Folkeparti sagt ved flere anledninger at årsaken til at tallet ikke er høyere er at de mangler flertall i Stortinget.

- Som KrF-leder ville jeg at vi skulle være først med å stille opp, dessverre var det ikke flertall på Stortinget for det, sa Ropstad på Dagsnytt 18 torsdag.

KrFs parlamentariske leder Hans Fredrik Grøvan sa videre til Aftenposten i går at «jeg er veldig glad for at vi har fått gjennomslag for å hente 50 flyktninger til Norge til tross for at det ikke var noe flertall for dette i Stortinget».

- Uredelig

Dette får innvandringspolitisk talsperson Masud Gharahkhani i Arbeiderpartiet til å reagere. Han sier det tvert imot er et flertall på Stortinget for å hente flere enn 50.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer