Ap: - Nei til økte skatter og avgifter

Arbeiderpartiet sier nei til avgiftsøkninger og generell skatteskjerpelse i sitt alternative statsbudsjett. Partiets innstramnings-taktikk er en helt annen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet vil kutte utgifter for å få til samme innstramming som den sittende regjeringen. Arbeiderparti-leder Thorbjørn Jagland sa etter partiets sentralstyremøte i dag at det viktigste målet for partiet er å få ned renta og trygge arbeidsplassene. Han er villig til å inngå kompromiss med alle partier for å få gjennom partiets forslag. Heller ikke Høyre er utelukket.

Ap går inn for en innstramming på rundt 9 milliarder kroner, i likhet med Bondevik-regjeringen. Partiet sier imidlertid nei til mange av regjeringens forslag til kutt.

- Vi sier nei til konjunkturavgift, nei til el-avgift og nei til den generelle skatteskjerpelsen fra 28 til 29 prosent, sier Jagland. Ap vil også øke skipsverftsstøtten, sette i verk flere arbeidsmarkedstiltak og gjennomføre eldresatsingen som vedtatt. I tillegg vil partiet skaffe flere barnehageplasser og styrke utdanning og forskning.

NTB