REVIDERT NASJONALBUDSJETT

Ap: - Rammer eldre

- Kommunene får en bemanningsnorm tredd ned over hodet, men har ikke penger til det, sier Rigmor Aasrud, finanspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet.

MISFORNØYD: Rigmor Aasrud (Ap) i finanskomiteen på Stortinget mener regjeringen har mye å gå på når det gjelder satsing på sykehus, barnehage og eldreomsorg. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
MISFORNØYD: Rigmor Aasrud (Ap) i finanskomiteen på Stortinget mener regjeringen har mye å gå på når det gjelder satsing på sykehus, barnehage og eldreomsorg. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er veldig overrasket over at ikke regjeringen rydder opp i de bemanningsnormene som skal begynne å gjelde fra 1. august. Et typisk område som burde løses i revidert nasjonalbudsjett, sier Rigmor Aasrud.

- Kommunene får en bemanningsnorm tredd ned over hodet, men har ikke penger til det. Noe som betyr at det rammer eldreomsorg, skole og helsetjeneste, sier hun.

SV: - Politikk for de få

- Regjeringen viderefører en politikk for de få, ikke for de mange, sier Kari Elisabeth Kaski, finanspolitisk talsperson for SV.

- Regjeringen fortsetter å gi skattekutt til de aller rikeste, samtidig som konsekvensene av de usosiale kuttene begynner å vise seg, ved at mindre brukes til velferd, sier Kaski.

SV-representanten er lite imponert over miljøsatsingen. Kaski mener at regjeringen ikke ruster landet godt nok for konsekvensene av klimaendringene.

- På miljøsiden er det veldig lite oppløftende når det gjelder karbonfangst, et viktig prosjekt for å kutte klimagassutslipp i Norge.

- Her virker det som at regjeringen har mistet troen. For opposisjonen blir det en viktig jobb å presse regjeringen på plass i denne saken. Det er heller ikke satt av nye penger til å rydde plast eller til flomsikring, sier Kaski.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer