Ap: - Regjeringen fortjener kritikken

Arbeiderpartiets Hill-Marta Solberg mener at Regjeringen fortjener kritikk for måten budsjettbehandlingen er gjennomført på i høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For regjeringen ble blokkuavhengigheten viktigere enn den økonomiske og politiske uklarhet som rådet, sa Arbeiderpartiets finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solberg i finansdebatten i dag.

Hun mente det eneste positive ved kompromisset regjeringen inngikk med Høyre og Fremskrittspartiet, var at Stortinget dermed unngikk å starte finansdebatten uten å vite om Stortinget kommer med et budsjettvedtak.

Mer oljeavhengig
Solberg viste til at opposisjonen på Stortinget avviste regjeringens opprinnelige budsjettforslag, en politikk hun mente bare ville forsterke allerede eksisterende problemer.

- Igjen ser vi at de borgerlige partiene finansierer sitt forlik med Høyre og Frp med å hente penger i oljefondet, over 1,3 milliarder av sparepengene er brukt for å komme dem imøte. Det gjør oss i virkeligheten enda mer avhengig av de synkende oljeinntektene, sa hun.

Solberg mente den mest alvorlige utfordringen neste år er faren for økt arbeidsledighet. Dette mangler de borgerlige partiene grep for å møte, mente hun. Hun sa at det er behov for et sterkere samarbeid mellom arbeidstakere, arbeidsgivere og myndigheter for å sikre arbeidsplassene og fornye arbeidslivet.

(NTB)