Ap: - Regjeringen fortjener kritikken

Arbeiderpartiets Hill-Marta Solberg mener at Regjeringen fortjener kritikk for måten budsjettbehandlingen er gjennomført på i høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- For regjeringen ble blokkuavhengigheten viktigere enn den økonomiske og politiske uklarhet som rådet, sa Arbeiderpartiets finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solberg i finansdebatten i dag.

Hun mente det eneste positive ved kompromisset regjeringen inngikk med Høyre og Fremskrittspartiet, var at Stortinget dermed unngikk å starte finansdebatten uten å vite om Stortinget kommer med et budsjettvedtak.

Mer oljeavhengigSolberg viste til at opposisjonen på Stortinget avviste regjeringens opprinnelige budsjettforslag, en politikk hun mente bare ville forsterke allerede eksisterende problemer.

- Igjen ser vi at de borgerlige partiene finansierer sitt forlik med Høyre og Frp med å hente penger i oljefondet, over 1,3 milliarder av sparepengene er brukt for å komme dem imøte. Det gjør oss i virkeligheten enda mer avhengig av de synkende oljeinntektene, sa hun.

Solberg mente den mest alvorlige utfordringen neste år er faren for økt arbeidsledighet. Dette mangler de borgerlige partiene grep for å møte, mente hun. Hun sa at det er behov for et sterkere samarbeid mellom arbeidstakere, arbeidsgivere og myndigheter for å sikre arbeidsplassene og fornye arbeidslivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer