Alternativt statsbudsjett

Ap: - Skattelette til dem som tjener under 750 000

Men Hadia Tajik varsler økt skatt for høyere årslønninger enn 750 000 kr og vil fjerne momsfritaket på kostbare elbiler.

NORGES BANK: Hadia Tajik, finanspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, på vei ut fra Norges Bank i går etter å ha hørt visesentralbanksjef Egil Matsens foredrag om «Klimarisiko, klimaendringer og Norges Bank». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NORGES BANK: Hadia Tajik, finanspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, på vei ut fra Norges Bank i går etter å ha hørt visesentralbanksjef Egil Matsens foredrag om «Klimarisiko, klimaendringer og Norges Bank». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- De som tjener 750 000 kroner eller mindre kommer til å få lik eller lavere skatt enn i dag. De som tjener over 750 000 kroner må regne med å betale mer skatt enn de gjør med høyreregjeringen. Det kommer til å gå helt fint, for det har de råd til, og fellesskapet trenger at de som har mest bidrar mer, sier Hadia Tajik.

Tak på 600.000 kr

Om elbil-momsen sier hun:

- Vi henter inn en halv milliard kroner ved å innføre tak på momsfritaket på elbiler. Det kommer stadig flere elbiler som er billigere og har lengre rekkevidde. Men det kommer også dyre og luksuriøse elbiler. Du må gjerne kjøpe luksuriøse elbiler, det er det sikkert en del av disse milliardærene som vil bruke penger på det.

- Men det er ikke sikkert at fellesskapet skal være med å betale for det. Derfor vil vi sette et tak på 600 000 kr, slik at elbil-kjøpere må betale moms på det overskytende beløpet. Det fellesskapet sparer på dette, har vi valgt å bruke på grønne investeringer, sier Hadia Tajik.

Flere milliardærer

Mandag legger Arbeiderpartiet fram sitt alternative statsbudsjett. Hadia Tajik mener en kursendring er nødvendig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer