De psykisk syke fangene:

Ap: - SV har tatt for mye Møllers tran

SV opprørt over at Ap og Sp ikke vil støtte forslaget deres.

TAPTE: Petter Eide må konstatere at SVs forslag om en handlingsplan for psykisk syke fanger ikke får flertall i Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TAPTE: Petter Eide må konstatere at SVs forslag om en handlingsplan for psykisk syke fanger ikke får flertall i Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Justiskomiteen og helsekomiteen avga i ettermiddag innstilling på SVs forslag om et krafttak for psykisk syke innsatte i norske fengsler.

Når saken kommer til avstemming i Stortinget, vil regjeringspartiene gå mot forslaget i sin helhet, mens Senterpartiet og Arbeiderpartiet støtter ett av seks punkter i SVs forslag.

De rødgrønne er enige om å be regjeringen lage en opptrappingsplan for å styrke kapasiteten til å håndtere alvorlig psykisk syke straffedømte i psykiatrien, og styrke behandlingstilbudet i fengslene.

SV: - Uhyre skuffet

Petter Eide, SVs justispolitiske talsperson, er fortvilt over at Ap og Sp ikke vil støtte SV fullt ut, med blant annet særtiltak mot å plassere alvorlig psykisk syke innsatte på enerom og sikkerhetscelle.

- Etter å ha besøkt sikkerhetsavdelingen på Ila og sett forholdene med mine egne øyne, følte jeg et sterkt behov for å ta opp saken. Derfor er jeg glad for at den nå belyses i Stortinget i sin fulle bredde. Men dessverre svikter de andre partiene, sier Petter Eide.

SVs mann i justiskomiteen forteller at han er uhyre skuffet over den politiske mottakelsen på Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer