Ap:- Enig i det meste

- Men savner tiltak som løser Storskog-krisa, sier Helga Pedersen.

VELKOMMEN: Aps Helga Pedersen sier at det meste i forslagene far Frp og Høyre kan Ap slutte seg til. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
VELKOMMEN: Aps Helga Pedersen sier at det meste i forslagene far Frp og Høyre kan Ap slutte seg til. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kan kvittere ut det aller meste over bordet. Noe er vi spørrende til, og et par ting er vi uenig i - men det viktigste er at alt dette kan vi snakke om og finne enighet om, sier Aps kommunal- og flyktningepolitiske talskvinne, Helga Pedersen, til Dagbladet.

Frp og Høyre vil på en pressekonfanse i Stortinget klokka 18 legge fram en liste over tiltak som skal stramme inn asylpolitikken. Ifølge lista som NRK har fått tilgang til, vil regjeringspartiene stramme inn på reglene for familiegjenforening.

Ta unna - Det som virkelig mangler her er tiltak som løser situasjonen på Storskog, det vil si ressurser til UDI og Politiets Utlendingsenhet. Hurtigprosedyrer for saksbehandling og ambulerende team av saksbehandlere som kan reise rundt på asylmottakene og ta unna saker, sier Helga Pedersen "