Ap + Frp er sant

Men Jens husket bare en av de sju kommunene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 I sju av landets kommuner trosser Arbeiderpartiet pålegget fra partiledelsen og sikrer ordførervervet med støtte fra Fremskrittspartiet. Samtlige lever godt med det.

Ap-leder Jens Stoltenberg og partisekretær Martin Kolberg bruker ord som «høyst unaturlig» når de blir spurt om lokalt politisk samarbeid mellom Ap og Frp.

Stoltenberg kom bare på Vestby da Aftenposten spurte han om «egne» kommuner som amarbeider med Frp.

Men advarslene fra Youngstorget preller av i sju kommuner, skriver Aftenposten som har snakket med samtlige Ap-ordførere som styrer med støtte fra Fremskrittspartiet.

- Jeg vet ikke hvor glad jeg er for slike sentrale formaninger, sier Ap-ordføreren i Hol, Erik Kaupang.

De sju kommunene der Arbeiderpartiet har ordføreren og Fremskrittspartiet har varaordføreren, er Averøy, Vestby, Kvinesdal, Hobøl, Sokndal, Askim og Hol.

Den åttende kommunen med Ap- og Frp-samarbeid, er Skodje. Der har Frp ordføreren. 

Heller Ap enn Sp

I Vestby er Ap-ordfører Tom Anders Ludvigsen for veteran å regne i Frp-samarbeid. Han har kjedet for andre perioden på rad med lokal Frp-støtte.

Han sier at Frp var mer interessert i å samarbeide med Ap enn Senterpartiet, selv om det faktisk er rødgrønt flertall i kommunen. (NTB)

PRAKTISK MERSMAK: Ap-ordfører Tom Anders Ludvigsen i Akershus-kommunen Vestby har samarbeidet i to perioder med Fremskrittpartiet. - Vi har funnet hverandre i noen hovedsaker: få orden på økonomien, eldreomsorgen og barn og unges oppvekstvilkår, sier Ludvigsen til Aftenposten.