Ap alene større enn alle de borgerlige partiene

Arbeiderpartiet går fram 1,2 prosent på ny måling.

GÅR FRAM: Arbeiderpartiet og partileder Jonas Gahr Støre, ifølge ny måling. Foto: Øistein Norum Monsen
GÅR FRAM: Arbeiderpartiet og partileder Jonas Gahr Støre, ifølge ny måling. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet får enda en gang godt over 40 prosent på en fersk måling. Ap ville alene fått flere stortingsrepresentanter enn Høyre, Frp, KrF og Venstre til sammen.

Ap går fram 1,2 prosentpoeng på målingen som Norfakta har laget for Klassekampen og Nationen, og får en oppslutning på 41,3 prosent. Ap ville med et slikt valgresultat sikret seg 79 mandater på Stortinget, én mer enn de fire borgerlige partiene til sammen.

Partiet kunne dermed sikret seg stortingsflertall sammen med Kristelig Folkeparti eller Senterpartiet. SV går på en ny smell og faller under sperregrensa.

Høyre faller 0,7 prosentpoeng til 21,9 prosent, mens KrF lander på 4,5 etter et fall på 0,7 prosentpoeng. Samtidig legger både Fremskrittspartiet og Venstre på seg noe - 0,5 prosentpoeng for Frp som får 12,4 prosent, og hele 1,1 prosentpoeng for Venstre som går over sperrelinjen og havner på 4,9 prosent.

For de øvrige partiene er resultatet som følger: Senterpartiet 5,1 (-1), Sosialistisk Venstreparti 3,8 (-0,6), Miljøpartiet De Grønne 2,9 (-0,4), Rødt 1,2 (-0,2) og andre 2,1 (+0,8).

(NTB)