ALVORLIG: Ap-representant og medlem av kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Jette Christensen, har ikke tillit til justisministeren.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ALVORLIG: Ap-representant og medlem av kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Jette Christensen, har ikke tillit til justisministeren. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Ap: Alvorlig at Anundsen avfeier kritikk

- Hvorfor er Anundsen justisminister?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg sitter med flere spørsmål etter å ha lest hvordan Anundsen reagerer på kritikken fra Riksrevisjonen. Det viktigste er: Hvorfor er Anundsen justisminister?

Det sier Ap-representant og medlem av kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Jette Christensen til NTB.

Tar ikke kritikk Hun slår fast at det er uvanlig at Riksrevisjonen bruker et ord som «alvorlig» om kritikk, og mener at justisministerens reaksjon på kritikken er minst like uvanlig.

- Anundsens fremste jobb er å sørge for sikkerhet og beredskap her i landet. Når Riksrevisjonen sier at han gjør et så dårlig arbeid at vi risikerer å bli et mindre trygt land, da forventer jeg at han tar det på alvor. Men i stedet stiller han spørsmål ved Riksrevisjonens arbeid og nekter å ta kritikken inn over seg. Det tar jeg på alvor, sier Christensen til NTB.

Uten tillit Kontroll- og konstitusjonskomiteen får rapporten fra Riksrevisjonen på sitt bord, og vil følge opp saken på vanlig måte. Men Christensen sier hun opplever en form for avmakt - når «selve beskjedsentralen er stengt».

- Jeg har ikke tillit til justisministeren. Jeg merket meg Foss sin uttalelse på pressekonferansen der han sier at «Det er sjelden vi intervjuer ledelsen i et direktorat som sier at kommunikasjonen med departementet ikke er god, men departementet mener kommunikasjonen er god». Det viser at justisministeren velger å fortelle den historien som passer ham best, sier Christensen.

Ap-kritikk Anundsen sier i en kommentar som ble lagt ut på Justisdepartementets sider torsdag at han er enig i kritikken - som han mener retter seg mot forgjengerne i statsrådsstolen:

- Vi følger opp anbefalingene. Vi har lagt en god strategi for å bøte på det manglende fokus som den forrige regjeringen hadde på dette området, men det tar tid å få alt på plass, sier Anundsen.

Christensen sier at Riksrevisjonen har bemerket at det er for tidlig å fastslå om tiltakene vil ha ønsket effekt.

- Jeg har tillit til Riksrevisjonen, ikke til Anundsen, konkluderer Christensen.

Dobbeltkommunikasjon Hun mener det er dobbeltkommunikasjon fra justisministeren når svaret til Riksrevisjonen sår tvil om undersøkelsene som er gjort, mens pressemeldingen som ble sendt ut torsdag sier at departementet er enig med Riksrevisjonen.

- Det er foruroligende at tidligere leder av kontroll- og konstitusjonskomiteen avfeier kritikken fra Riksrevisjonen og samtidig dobbeltkommuniserer i pressemeldingen, sier Christensen.

(NTB)