Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap åpner for full moms på matvarer

Ap-nestleder Helga Pedersen tar nå til orde for full moms på matvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-nestleder Helga Pedersen tar nå til orde for full moms på matvarer.

Arbeiderpartiet ønsker en debatt om dagens momssystem, og spesielt spør de om det er riktig å beholde den halve momsen på mat.

- Er det riktig å subsidiere de velståendes kosthold, sier Aps Helga Pedersen til Avisenes Nyhetsbyrå.

Hun mener det er lett å finne støtteordninger som sikrer en mer rettferdig fordeling enn lavere moms, for eksempel øke minstefradraget i inntektsskatten.

Momsen på matvarer er et av Senterpartiets hjertebarn. De kjempet mot Ap for å innføre halveringen i 2001. I dag er den generelle momsen på 25 prosent, mens matvarene har en moms på 14 prosent. Dette vil Sp slåss for å beholde.

- Dette er en viktig sak for oss. Begrunnelsen er at den er et håndslag til barnefamilier og grupper som bruker mye av det de har å rutte med til mat, sier Sp-nestleder Lars Peder Brekk.

(NTB)

DYRERE: Neste år blir påskesjokoladen dyrere, om Arbeiderpartiets nestleder Helga Pedersen får det som hun vil. Foto: Scanpix
DYRERE: Neste år blir påskesjokoladen dyrere, om Arbeiderpartiets nestleder Helga Pedersen får det som hun vil. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media