AP åpnet for stoppeklokker

Ap vil ha eldreomsorg uten stoppeklokke, men partiet åpnet selv for muligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 14. juli rullet Arbeiderparti-høvdingen Haakon Lie inn i valgkampen gjennom VGs førsteside. Over to sider inne i avisen klaget på tilstanden i dagens eldreomsorg i sin egen bydel Nordstrand i Oslo.

Kommunalt for Lie

Uttalelsene Lie kom med har Jens Stoltenberg og SV-politikere siden trykket til sitt bryst og brukt gjentatte ganger i valgdebatter og på folkemøter.

Haakon Lie anklager hovedstadens byrådspartier, Høyre og FrP, for å ha innført uverdige forhold for de eldre. 99-åringen fortalte om en hverdag der hjemmehjelpere løp rundt med vaskekost i den ene hånden og stoppeklokke i den andre. Privatisering av tjenestene fikk skylden for dette.

Håkon Lie bruker selv kommunens hjemmetjeneste, ikke en av de private leverandørene i sin bydel.

VG trykket en kopi av Lies avtale om praktisk bistand med kommunen. Den sa at hjemmehjelperen blant annet skulle bruke 30 minutter i uka på handling, 25 minutter på støvsuging, 15 minutter på oppvask og 25 minutter på gulvvask. Det var ikke satt av tid til omsorg.

VG slo fast at Haakon Lie fikk hjemmehjelp med stoppeklokke, og Jens Stoltenberg har siden hevdet at eldreomsorgen i Oslo er preget av stoppeklokkementalitet og detaljstyring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer