Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ap behandler kvinnene som annenrangs

Fremskrittspartiets leder Carl I. Hagen anklaget regjeringspartiet for å behandle kvinnene som annenrangs borgere i en duell med statsminister Jens Stoltenberg i NRKs Redaksjon 21.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fremskrittspartiet er slett ikke likestillingsfiendtlig. Men kvinnene må få lov til å velge selv, sa Hagen da han ble konfrontert med at partiet stemte mot abortloven og mot utvidelse av svangerskapspermisjonen.

Frp-lederen tok avstand fra kvoteringsregler som han mente markerer at kvinner ikke er gode nok og må hjelpes fram. Han var imot at stat og samfunn skal gripe inn i folks private liv.

Stoltenberg hevdet at norske kvinner vil bli satt flere tiår tilbake hvis Fremskrittspartiet kommer til makten og fjerner statstilskuddene til barnehager og skolefritidsordningen.

- Ordningene blir dobbelt så dyre, og det vil bli mindre innsats i helsevesen og omsorg fra kvinnenes side, sa statsministeren.

Han fryktet også store ulikheter i barns oppvekstvilkår.

Carl I. Hagen ville heller gi større tilskudd til kommunene som dermed kunne sikre barnehagetilbudet.

(NTB)