Ap beskylder Skei Grande for å tåkelegge Ryanair-debatten

- Hun har ikke tenkt på konsekvensene av eget vedtak.

KLAR TALE: I en kronikk i Dagbladet i dag går Skei Grande hardt ut mot Ryanair, og mener Ryanairs oppsigelse av avtalen med flyplassen på Rygge i Østfold er en velkommen bieffekt av miljøavgiften. Hun kritiserer også Ap for å ha skiftet posisjon i saken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KLAR TALE: I en kronikk i Dagbladet i dag går Skei Grande hardt ut mot Ryanair, og mener Ryanairs oppsigelse av avtalen med flyplassen på Rygge i Østfold er en velkommen bieffekt av miljøavgiften. Hun kritiserer også Ap for å ha skiftet posisjon i saken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Trine Skei Grande forsøker å avspore debatten og flytte oppmerksomheten bort fra det faktum at hun ikke har tenkt på konsekvensene av eget vedtak. Også NHO, SAS og Widerøe har advart om konsekvensene denne avgiften vil ha for arbeidsplassene, sier Eirik Sivertsen (Ap) i transport- og kommunikasjonskomiteen til Dagbladet.

I en kronikk i Dagbladet i dag går Skei Grande hardt ut mot Ryanair, og mener Ryanairs oppsigelse av avtalen med flyplassen på Rygge i Østfold er en velkommen bieffekt av miljøavgiften.

Bakgrunnen for at Ryanair trekker seg ut fra flyplassen er at regjeringen før jul, etter tungt påtrykk fra Venstre, varslet at de vil innføre en flyeseteavgift på 80 kroner. Flyplassen står nå i fare for å bli nedlagt.

«At vi i tillegg blir kvitt Ryanair fra norske flyplasser, må vi ta som en gledelig bonus. Et flyselskap som ikke har noe annet enn forakt til overs for spillereglene i det norske arbeidslivet kommer ikke til å bli savnet», konkluderer Grande.

- Ingen åpenbar effekt Arbeiderparti-politikere har tidligere vært en tydelige stemme i kampen mot Ryanair, men Grande kritiserer i innlegget det hun beskriver som Ap´s «helomvending».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer