- Ap-Bøhler er en idé-tyv

- Jan Bøhler har stjålet vårt åndsverk, raser Frps finanspolitiske talsmann Christian Tybring-Gjedde etter Ap-representantens forslag om å flagge oljeformuen hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i dag skrev Dagbladet.no at sterke krefter i Ap og norsk næringsliv jobber for å lage Oslo til et finanssentrum.

- Kapital er Norges nye råvare. Her skal Norge bygge opp landets nye næring, sa leder i Oslo Ap, Jan Bøhler til Dagbladet.no.

Med seg på laget har Ap-grupperingen flere kjente næringslivstopper, blant annet tidligere Telenor-sjef Tormod Hermansen og Norsk Industri-leder Stein Lier-Hansen. Forslaget får støtte fra et flertall av Aps fylkeslag og en rekke av Aps næringspolitikere.

- Jeg er veldig enig i tankene i dokumentet, og jeg ser på opprettelsen av næringsfondet som det første skrittet i riktig retning. Jeg tror dette blir en viktig diskusjon i Ap framover, sier Aps næringspolitiske talskvinne Gunvor Eldegard.

Nå er Frp rasende. De mener Bøhler & co har stjålet deres idé.

- Bøhler framstiller dette som et visjonært forslag, men det er ikke visjonært å stjele. Frp har foreslått dette flere ganger. Det Bøhler gjør er å stjele andres åndsverk. Det er trist at det skal være slik, sier en oppbragt Tybring-Gjedde. Han sitter i Stortingets finanskomite for Frp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.