- Ap-Bøhler er en idé-tyv

- Jan Bøhler har stjålet vårt åndsverk, raser Frps finanspolitiske talsmann Christian Tybring-Gjedde etter Ap-representantens forslag om å flagge oljeformuen hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i dag skrev Dagbladet.no at sterke krefter i Ap og norsk næringsliv jobber for å lage Oslo til et finanssentrum.

- Kapital er Norges nye råvare. Her skal Norge bygge opp landets nye næring, sa leder i Oslo Ap, Jan Bøhler til Dagbladet.no.

Med seg på laget har Ap-grupperingen flere kjente næringslivstopper, blant annet tidligere Telenor-sjef Tormod Hermansen og Norsk Industri-leder Stein Lier-Hansen. Forslaget får støtte fra et flertall av Aps fylkeslag og en rekke av Aps næringspolitikere.

- Jeg er veldig enig i tankene i dokumentet, og jeg ser på opprettelsen av næringsfondet som det første skrittet i riktig retning. Jeg tror dette blir en viktig diskusjon i Ap framover, sier Aps næringspolitiske talskvinne Gunvor Eldegard.

Nå er Frp rasende. De mener Bøhler & co har stjålet deres idé.

- Bøhler framstiller dette som et visjonært forslag, men det er ikke visjonært å stjele. Frp har foreslått dette flere ganger. Det Bøhler gjør er å stjele andres åndsverk. Det er trist at det skal være slik, sier en oppbragt Tybring-Gjedde. Han sitter i Stortingets finanskomite for Frp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer