- Ap bør gå for Vestbanen

- Gå for Vestbanen og få stortingsgruppa med på en sterk forpliktelse til å investere i andre byutviklingstiltak i Bjørvika, særlig middelaldermuseet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik lyder Rune Gerhardsens råd til Oslo Ap's stortingsrepresentanter foran morgendagens spennende operadebatt i partiets stortingsgruppe.

- Jeg er redd for at en rendyrking av byutviklingstanken vil føre operaen på avveier og ut på en ny ørkesløs runde, sier Gerhardsen, som tidligere hadde Bjørvika som sitt primære ønske.

Ytterst få

Han er en av de ytterst få framtredende Arbeiderparti-folk som går offentlig ut til fordel for Vestbane-alternativet, i tillegg til de to tidligere kulturstatsrådene Åse Kleveland og Turid Birkeland.

Situasjonen i partiet er nå at Oslo-partiets leder, Britt Hildeng, og hennes meningsfeller argumenterer intenst for Bjørvika i tråd med årsmøtevedtaket, mens alle andre Ap-representanter på Stortinget har pålagt seg munnkurv i påvente av debatten i stortingsgruppa i morgen.

De to andre alternativene, Vestbanen og Folketeaterbygningen, har ingen klare bannerførere.
I går ble saken behandlet på partiets sentralstyremøte. Alle alternativer ble presentert og diskutert, men sentralstyret gjorde ikke noe vedtak. Det overlates til stortingsgruppa

Vil ikke si noe

Da skal det endelig avklares hvilket opera-alternativ Arbeiderpartiet lander på: Bjørvika, Vestbanen eller kompromisset, ombygging av Folketeaterpassasjen.

Fraksjonsleder i kulturkomiteen, Grethe Fossum, skal informere partiets gruppestyre i dag, men vil ikke si noe om stemningen i fraksjonen, langt mindre tilkjennegi hvor hennes sympatier går.

Men hun heller til den oppfatning at gruppa vil bli stilt fritt ved voteringen.