Ap bykser framover, Høyre kraftig tilbake

Ny måling.

BYKSER FRAM: Jens Stoltenber og Ap kan notere seg en solid framgang på ny måling. Men fortsatt er det borgerlig flertall. 
Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
BYKSER FRAM: Jens Stoltenber og Ap kan notere seg en solid framgang på ny måling. Men fortsatt er det borgerlig flertall. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet gjør et byks fram og Høyre faller kraftig tilbake på en ny meningsmåling. Men det er fortsatt borgerlig flertall.

På meningsmålingen utført av Opinion Perduco for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), går Ap fram med hele 4 prosentpoeng til en oppslutning på 29, 2 prosent. Høyre faller kraftig tilbake med 4,9 prosentpoeng til 27,1 prosent.

Men endringene er ikke store nok til å stanse den borgerlige valgvinden ettersom Aps partikolleger går tilbake, mens Høyres mulige samarbeidspartnere går fram.

SV havner nemlig igjen under sperregrensen med 3,6 prosent. Partiet går tilbake med 0,8 prosentpoeng og får dermed det dårligste resultatet på ANBs partibarometer siden februar 2007.

Sp går tilbake med 0,7 prosentpoeng, men havner over sperregrensen med en oppslutning på 4,3 prosent. Det gir de rødgrønne regjeringspartiene til sammen 62 mandater, 24 færre enn i 2009.

Det borgerlige flertallet opprettholdes ved at både KrF og Venstre går fram med 0,9 prosentpoeng hver, og oppnår henholdsvis 6 prosents og 5 prosents oppslutning. Med et Frp som får hele 18,7 prosent til tross for en tilbakegang på 1,2 prosent fra forrige ANB-måling, er det duket for regjeringsforhandlinger hvis dette blir valgresultatet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer