Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap dilter etter Frp og Høyre

Ap's lederduo, Stoltenberg og Jagland, håper å få gjennomslag for et nytt og moderne partiprogram på landsmøtet i november. På sentrale områder kan Frp og Høyre med full rett si velkommen etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innad i Ap er det åpen strid først og fremst om fire områder: Fylkeskommunens framtid, drift og eierskap av sykehusene, konkurranseutsetting/privatisering innen offentlig sektor og delprivatisering av Statoil. På alle disse områdene har Frp allerede på åttitallet og Høyre noe seinere inntatt de standpunktene som Ap-modernistene nå arbeider for. En rask research i Frp's og Høyres partiprogrammer viser følgende: Frp gikk allerede i 1981 inn for privatisering av Statoil «ved at norske statsborgere som i dag indirekte eier Statoil, overtar eierskapet direkte». Høyre på sin side programfestet delprivatisering av Statoil i 1989. Frp åpnet for privatisering av omsorgstjenester i partiprogrammet i 1985, Høyre gjorde det samme i 1993. I Frp's valgprogram for 1985 gikk partiet inn for å overføre offentlige sykehus til staten. Også når det gjelder nedleggelse av fylkeskommunen var Frp først ute, med programfesting i 1985. I 1996 vedtok Høyre å følge etter. [email protected] dagbladet.no p dilter etter Frp og Høyre # Ap's lederduo, Stoltenberg og Jagland, håper å få gjennomslag for et nytt og moderne partiprogram på landsmøtet i november. På sentrale områder kan Frp og Høyre med full rett si velkommen etter. # Av ERLING RAMNEFJELL # Innad i Ap er det åpen strid først og fremst om fire områder: Fylkeskommunens framtid, drift og eierskap av sykehusene, konkurranseutsetting/privatisering innen offentlig sektor og delprivatisering av Statoil.

På alle disse områdene har Frp allerede på åttitallet og Høyre noe seinere inntatt de standpunktene som Ap-modernistene nå arbeider for.

En rask research i Frp's og Høyres partiprogrammer viser følgende:

Frp gikk allerede i 1981 inn for privatisering av Statoil «ved at norske statsborgere som i dag indirekte eier Statoil, overtar eierskapet direkte».

Høyre på sin side programfestet delprivatisering av Statoil i 1989.

Frp åpnet for privatisering av omsorgstjenester i partiprogrammet i 1985, Høyre gjorde det samme i 1993. I Frp's valgprogram for 1985 gikk partiet inn for å overføre offentlige sykehus til staten.

Også når det gjelder nedleggelse av fylkeskommunen var Frp først ute, med programfesting i 1985. I 1996 vedtok Høyre å følge etter.