- Ap er avslørt

Kjell Magne Bondevik karakteriserer Arbeiderpartiets nye gasskraftsatsing som oppsiktsvekkende og avslørende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dersom det er riktig at Ap legger opp til å parkere planene om å bygge forurensende gasskraftverk, og heller satse på å utvikle utslippsfrie gasskraftverk, er det bra for miljøet. Men samtidig vil det være den største politiske snuoperasjonen jeg har opplevd i løpet av alle mine nesten 30 år i rikspolitikken, sier Bondevik til Dagbladet.

Regjeringsmakt

I dag legger miljøvernminister Siri Bjerke fram «Klimameldingen». Et av tiltakene som foreslås i denne meldingen er å utvikle utslippsfrie gasskraftverk innen år 2005.

- Ap avslører med dette at de ikke trodde på den saken de felte sentrumsregjeringen på i fjor vinter. Det avslører at Ap brukte gasskraftsaken som et redskap for å ta regjeringsmakt. alvorlig, sier Bondevik.

Trøbbel for KrF?

Venstres miljøpolitiker Gunnar Kvassheim sier til Dagbladet at Ap's snuoperasjon er interessant. Han er imidlertid mer opptatt av hva dette betyr for KrFs mulige samarbeid med Høyre etter valget.

- KrF kan ikke gå i regjering med et Høyre som arbeider for å bygge ut forurensende gasskraftverk. Dette er en betydelig utfordring for KrF og Kjell Magne Bondevik, sier Kvassheim. ALVORLIG: - Ap brukte gasskraftsaken som et redskap for å ta regjeringsmakt, mener Kjell Magne Bondevik. # Foto: HANS ARNE VEDLOG # i går.