- Ap er feigt og arrogant

HELL (Dagbladet): Kjell Magne Bondevik håner Ap fordi Jens Stoltenberg ikke vil ha ham som hovedmotstander i valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er feigt og arrogant av Ap hvis de tror de kan unngå meg i storduellene, sier Bondevik til Dagbladet.

Han er overrasket over Ap-ledelsens strategi for valgkampen, som partisekretær Solveig Torsvik beskrev overfor Nettavisen i går. Ap gravlegger sentrumspartiene som et troverdig regjeringsalternativ og velger seg Høyre-leder Jan Petersen som hovedmotstander. For Torsvik mener valget vil stå mellom en Ap og en Høyre-KrF-Venstre-regjering.

Mindre utstråling

Dermed håper Ap-ledelsen å unngå landets mest populære politiker, Kjell Magne Bondevik, i de store duellene. Petersen er en betydelig enklere motstander for Stoltenberg fordi de politiske forskjellene er større og Høyre-lederens utstråling mindre.

- Velgerne vil riste på hodet av Ap's strategi. Meningsmålinger viser at jeg oppfattes som den fremste utfordreren til Stoltenberg. Sentrumsalternativet står sterkt i folks bevissthet. Og Jan Petersen har ikke utelukket at jeg vil være den mest naturlige statsministerkandidaten hvis en KrF-Høyre-Venstre-regjering blir aktuelt. Derfor er Ap's tanker pinlig avslørende. De føler seg åpenbart mer bekvemme med Høyre som hovedmotstander.

- Fordi de frykter deg mer?

- Jeg vil ikke bruke det ordet. Men Ap neglisjerer fakta og velgernes oppfatning hvis de ikke vil anerkjenne sentrumsalternativet og meg som statsministerkandidat og deres fremste motstander. Jeg skjønner at de kan lage et større skremmebilde av Høyres politikk enn av vår. Derfor blir taktikken så gjennomskuelig, sier Bondevik til Dagbladet.

KrF sendte tidligere i år et brev til Ap der de inviterte til tre hoveddueller i valgkampen: Stoltenberg mot Bondevik, Thorbjørn Jagland mot Valgerd Svarstad Haugland og Hill-Marta Solberg mot Einar Stensnæs.

Ifølge Bondevik var Ap's svar svært unnvikende. Derfor vil han utfordre Ap-ledelsen på nytt.

Bestefar

I går var det Bondeviks tur til å oppildne de 249 KrF-delegatene til innsats i valgkampen. I en tale som fokuserte på behovet for en bedre skole og et varmere samfunn, var det én historie som engasjerte mest: Bondevik fortalte om da han ble bestefar i fjor til et for tidlig født barn og om gleden når det nå viser seg å gå bra. Flere i salen gråt da han samtidig minnet om dem som ikke klarer seg.

HARDT UT: Kjell Magne Bondevik angrep Ap for å valge Høyre-leder Jan Petersen som hovedmotstander i valgkampen.