- Ap er feigt og arrogant

HELL (Dagbladet): Kjell Magne Bondevik håner Ap fordi Jens Stoltenberg ikke vil ha ham som hovedmotstander i valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er feigt og arrogant av Ap hvis de tror de kan unngå meg i storduellene, sier Bondevik til Dagbladet.

Han er overrasket over Ap-ledelsens strategi for valgkampen, som partisekretær Solveig Torsvik beskrev overfor Nettavisen i går. Ap gravlegger sentrumspartiene som et troverdig regjeringsalternativ og velger seg Høyre-leder Jan Petersen som hovedmotstander. For Torsvik mener valget vil stå mellom en Ap og en Høyre-KrF-Venstre-regjering.

Mindre utstråling

Dermed håper Ap-ledelsen å unngå landets mest populære politiker, Kjell Magne Bondevik, i de store duellene. Petersen er en betydelig enklere motstander for Stoltenberg fordi de politiske forskjellene er større og Høyre-lederens utstråling mindre.

- Velgerne vil riste på hodet av Ap's strategi. Meningsmålinger viser at jeg oppfattes som den fremste utfordreren til Stoltenberg. Sentrumsalternativet står sterkt i folks bevissthet. Og Jan Petersen har ikke utelukket at jeg vil være den mest naturlige statsministerkandidaten hvis en KrF-Høyre-Venstre-regjering blir aktuelt. Derfor er Ap's tanker pinlig avslørende. De føler seg åpenbart mer bekvemme med Høyre som hovedmotstander.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer