«Ap er ikke noe enkeltmannsforetak»

Arbeiderpartiet kan notere seg for sin beste måling på nesten tre år, men Jonas Gahr Støre tror ikke det skyldes ham.

DRØMMESTART: Samme uka som Jonas Gahr Støre ble lansert som ny partileder gjør Arbeiderpartiet sin beste måling siden august 2011. Foto: Bjørn Langsem
DRØMMESTART: Samme uka som Jonas Gahr Støre ble lansert som ny partileder gjør Arbeiderpartiet sin beste måling siden august 2011. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mai-målingen til Ipsos MMI viser en framgang på 3,2 prosentpoeng for Ap den siste måneden. Partiet får 36 prosent, som er drøye 10 prosent høyere oppslutning enn Høyre (25,6 prosent).

- Det er hyggelige tall som forteller om tillit til Ap, men også om at det er forventninger til oss, sier Jonas Gahr Støre. Jonas-effekt? - Målingen er tatt opp den siste uken da du ble lansert som ny Ap-leder. Kan det også være en Jonas- effekt?

- Det er for tidlig for meg å si noe om det. Jeg tror ikke oppslutningen er knyttet én person, men at velgerne oppfatter Ap som tydelige i enkeltsaker og framstår som åpne og nysgjerrige. Jeg tror ikke så veldig på personlige ting. Jeg er en del av et lag. Ap er ikke noe enkeltmannsforetak, sier Jonas Gahr Støre.

Ristet av seg Valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning sier til Dagbladet at mai-målingen viser at Arbeiderpartiet har ristet av seg regjeringsslitasjen etter å ha sittet lenge ved makten.

- Nå er Arbeiderpartiet tilbake på et veldig fint resultat. SV opplever ikke det samme og gjør det påfallende dårlig, sier Johannes Bergh.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.