Ap er mot utvidet toppskatt

- Vi har samme standpunkt om kontantstøtten som tidligere, sier Ap-leder Thorbjørn Jagland. Det betyr at regjeringen kan få tøffe forhandlingsrunder før de eventuelt får til en budsjettavtale med ønskepartner Ap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan gå mot nok en stormfull budsjetthøst på Stortinget. Regjeringens største ønske er å få til en budsjettavtale med Ap. Derfor har de laget et forslag til statsbudsjett som langt på vei møter Thorbjørn Jaglands krav. Men når det gjelder kontantstøtten står Jagland på sitt.

- Vi har samme standpunkt om dette. Vi må nå se om regjeringen er villig til å inngå forhandlinger om dette, sa Jagland på en pressekonferanse i ettermiddag.

Men han er fornøyd med utsiktene til å gå inn i samarbeid med regjeringen.

- Det virker som om regjeringen er innstilt på å samarbeide med Arbeiderpartiet, slo han fornøyd fast.

Kamp om toppskatt

Dersom regjeringen får det som de vil skal nær halvparten av skatteyterne betale toppskatt for neste års inntekt.

- Det kommer vi til å gå imot. Man må regulere toppskatten slik at ikke alle kommer innenfor av vanlige lønnsmottakere. Da forsvinner jo hele poenget med toppskatten, sa Jagland. De rikeste må beskattes hardere, og vanlige lønnstakere må slippe mer beskatning, mener han.

Skolen blir også stemoderlig behandlet, mener Jagland.

- I andre land ser vi at det satses gigantisk på skole i inngangen til et nytt århundre. I Norge må vi skjære ned, slo Jagland fast. Han ønsker mer satsing på blant annet barnehager og skolefritidsordningen, og mindre til kontantstøtte.