Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Ap er opptatt av integrering hvert fjerde år, men gjør ikke noe»

Aps Jan Bøhler bare prater, mener Frps Christian Tybring-Gjedde.

NY START:  Frps Christian Tybring-Gjedde kritiserer Arbeiderpartiet og Jan Bøhler for å prate mye, men ikke handle, når det gjelder innvandringspolitikk. Denne uka ble det klart at Arbeiderpartiets Oslo-leder Jan Bøhler (midten) har gått sammen med en rekke somaliere om prosjektet «ny start», som jobber for å få somalierne til å bli en ressurs for det norske samfunnet. Fra venstre til høyre: Ahmed Wais, Alas Abdikarim, Jan Bøhler, Hassan Jama Bothan og Ubah Abduqadir. Foto: John Terje Pedersen.
NY START: Frps Christian Tybring-Gjedde kritiserer Arbeiderpartiet og Jan Bøhler for å prate mye, men ikke handle, når det gjelder innvandringspolitikk. Denne uka ble det klart at Arbeiderpartiets Oslo-leder Jan Bøhler (midten) har gått sammen med en rekke somaliere om prosjektet «ny start», som jobber for å få somalierne til å bli en ressurs for det norske samfunnet. Fra venstre til høyre: Ahmed Wais, Alas Abdikarim, Jan Bøhler, Hassan Jama Bothan og Ubah Abduqadir. Foto: John Terje Pedersen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I torsdagens papirutgave av Dagbladet slo Arbeiderpartiets Oslo-leder Jan Bøhler alarm: Ap må overbevise velgerne om at partiet er best på inkludering, og forsikre at norsk spårk og samfunnsmoral skal legges til grunn. Det får Frps stortingsrepresentant i Oslo, Christan Tybring-Gjedde til å reagere:

- Ap-Bøhler fornekter seg ikke. Hvert fjerde år viser han tilsynelatende stor omsorg for befolkningen i Groruddalen. Men ingenting skjer.  Folk med etnisk norsk bakgrunn føler seg stadig mer fremmedgjort i sine egne nabolag, og mange innvandrere ber om en pause i innvandringen slik at de får mulighet til å bli en del av det norske samfunnet, sier Tybring-Gjedde til Dagbladet.

10 råd til innvandrere
Frps stortingsrepresentant mener at Bøhler har overtatt noe av Fremskrittspartiets retorikk, men at politikken er som den alltid har vært.

- Aps har sløyet første delen av sitt gamle slagord, «gjør din plikt». Tilbake står kun «krev din rett». Ap har alltid oppfattet innvandrere som en svakt gruppe som trenger massiv støtte fra det offentlige. Det er en nedverdigende og stigmatiserende måte å oppfatte og behandle mennesker på. Innvandrere er som folk flest, og er ikke en ensartet hjelpeløs gruppe, sier Tybring-Gjedde.

I Oslo FrP har de nå laget 10 råd til innvandrere:

• Snakk norsk til barna i hjemmet.
• La barna se på norsk barne-TV og lytte til norsk radio.
• Les norske eventyr og barnebøker for barna.
• La barna besøke klassekamerater, overnatte hos venner og delta i bursdagsfeiringer (sosialiseringen skjer utenom skoletiden).
• Engasjer dere i barnas skolehverdag gjennom foreldremøter og FAU.
• Slutt å sende barna deres på Koranskoler etter skoletid. La dem heller bruke denne tiden til lekselesing og lek.
• Vær aktive i nærmiljøet - delta i idrettslagene, musikkorpsene og på dugnadene.
• Slutt å ta med barna på månedslange ferier i opprinnelseslandet.
• Slutt å importere ektefeller og la barna deres få gifte seg med hvem de vil ut av gjensidig kjærlighet.
• Frigjør døtrene deres. La de få prøve seg frem i det norske samfunnet — ikke legg kulturelle eller religiøse restriksjoner og begrensninger på deres bevegelsesfrihet
 
- Mitt utgangspunkt er at mennesker som har kommet frivillig til Norge må innordne seg det norske samfunnet. Jeg forutsetter at mennesker som har forlatt sitt hjemland, har gjort dette fordi de mener Norge er et bedre land å bo i. Da kan man ikke tviholde på alle sider ved sin kultur, religion, og sitt patriarkalske verdisett, sier Tybring-Gjedde.

Bøhler: - FrP følger ikke med
Jan Bøhler (Ap) mener kritikkken fra Tybring-Gjedde og Listhaug viser at FrP ikke følger med i Groruddalen.

- Dete er direkte feilaktig, og FrP er kun interessert i destruktive diskusjoner. Jeg går inn for konkrete, positive integreringstiltak, sier Bøhler til Dagbladet.no.

Og lister opp følgende tiltak:

• - 20 timer gratis kjernetid i barnehagene for alle
• - Ap har bevilget 3-4 ganger så mye til Groruddalen-satsingen som vi lovte opprinnelig.
• - Jeg har vært drivkraft bak gjengprosjektet som har satt fokus på de tyngste gjengmiljøene i området.

- Og jeg kan liste opp 7-8 konkrete tiltak. Mens FrP's svar er «Stopp innvandringen». Jeg ser at FrP føler et behov for å ta meg nå som de kommer på sida i integreringsdebatten, sier Bøhler.
 
 

  

UT MOT AP:  Frps Christian Tybring-Gjedde mener Arbeiderpartiet har mislykkes i integreringspolitikken. Nå kommer han med ti råd til innvandrere. Foto: Scanpix
UT MOT AP: Frps Christian Tybring-Gjedde mener Arbeiderpartiet har mislykkes i integreringspolitikken. Nå kommer han med ti råd til innvandrere. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling