«Ap er opptatt av integrering hvert fjerde år, men gjør ikke noe»

Aps Jan Bøhler bare prater, mener Frps Christian Tybring-Gjedde.

NY START:  Frps Christian Tybring-Gjedde kritiserer Arbeiderpartiet og Jan Bøhler for å prate mye, men ikke handle, når det gjelder innvandringspolitikk. Denne uka ble det klart at Arbeiderpartiets Oslo-leder Jan Bøhler (midten) har gått sammen med en rekke somaliere om prosjektet «ny start», som jobber for å få somalierne til å bli en ressurs for det norske samfunnet. Fra venstre til høyre: Ahmed Wais, Alas Abdikarim, Jan Bøhler, Hassan Jama Bothan og Ubah Abduqadir. Foto: John Terje Pedersen.
NY START: Frps Christian Tybring-Gjedde kritiserer Arbeiderpartiet og Jan Bøhler for å prate mye, men ikke handle, når det gjelder innvandringspolitikk. Denne uka ble det klart at Arbeiderpartiets Oslo-leder Jan Bøhler (midten) har gått sammen med en rekke somaliere om prosjektet «ny start», som jobber for å få somalierne til å bli en ressurs for det norske samfunnet. Fra venstre til høyre: Ahmed Wais, Alas Abdikarim, Jan Bøhler, Hassan Jama Bothan og Ubah Abduqadir. Foto: John Terje Pedersen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I torsdagens papirutgave av Dagbladet slo Arbeiderpartiets Oslo-leder Jan Bøhler alarm: Ap må overbevise velgerne om at partiet er best på inkludering, og forsikre at norsk spårk og samfunnsmoral skal legges til grunn. Det får Frps stortingsrepresentant i Oslo, Christan Tybring-Gjedde til å reagere:

- Ap-Bøhler fornekter seg ikke. Hvert fjerde år viser han tilsynelatende stor omsorg for befolkningen i Groruddalen. Men ingenting skjer.  Folk med etnisk norsk bakgrunn føler seg stadig mer fremmedgjort i sine egne nabolag, og mange innvandrere ber om en pause i innvandringen slik at de får mulighet til å bli en del av det norske samfunnet, sier Tybring-Gjedde til Dagbladet.

10 råd til innvandrereFrps stortingsrepresentant mener at Bøhler har overtatt noe av Fremskrittspartiets retorikk, men at politikken er som den alltid har vært.

- Aps har sløyet første delen av sitt gamle slagord, «gjør din plikt». Tilbake står kun «krev din rett». Ap har alltid oppfattet innvandrere som en svakt gruppe som trenger massiv støtte fra det offentlige. Det er en nedverdigende og stigmatiserende måte å oppfatte og behandle mennesker på. Innvandrere er som folk flest, og er ikke en ensartet hjelpeløs gruppe, sier Tybring-Gjedde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer