- Ap er skadd

Sosialminister Guri Ingebrigtsen har skadet Ap's valgkamp ved sine uttalelser om sosialklienter og bør trekke dem tilbake. Det sier Ap's femtekandidat til Stortinget fra Hordaland, Pål Berrefjord (24), til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Men det er fullt mulig å rette opp skaden dersom det blir gjort krystallklart fra nå og fram til valget at Arbeiderpartiet er partiet for alle de svakeste, sier Berrefjord til Dagbladet.

Den unge Ap-politikeren uttrykker åpent det svært mange partifeller mener, men ikke ønsker å si offentlig.

Berrefjord, som har vært politisk rådgiver for næringsminister Grete Knudsen, slåss nå for å komme inn på Stortinget til høsten. Han sier det er helt nødvendig at det ryddes opp etter forvirringen om Ap's velferdspolitikk som er skapt i det siste.

- Jeg meldte meg inn i Arbeiderpartiet som 16-åring fordi Ap står for en rettferdig politikk for de aller svakeste. Sånn er det, og sånn skal det være. Dette er selve sjelen i partiet.

Må trekke tilbake

- Har sosialministeren tråkket på denne sjelen?

- Jeg føler at det bildet som er gitt gjennom Ingebrigtsens uttalelser kan få folk til å tro at Ap er forandret. Det er det overhodet ikke. Ap's program står fast. Holdninger som virker generaliserende og stigmatiserende på svake grupper synes jeg ingen ting om.

- Men Ingebrigtsen har jo beklaget at det hun uttalt har blitt sagt er blitt mistolket.

- Det er bra, men det er ikke nok. Hun burde tatt selvkritikk og gjort det helt klart at Ap fortsatt er partiet for de svakeste, alle inkludert. Sosialministerens uttalelser har skapt forvirring om hva Ap står for. Mange har reagert på dette. Jeg vil på Stortinget for å slåss for svake grupper. Derfor kan jeg ikke forsvare Ingebrigtsens uttalelser i valgkampen. Jeg vil derimot bidra til å gjøre det klart at det bildet som er skapt, ikke er Ap's politikk, sier Berrefjord.

Ap-holdninger

Han mener alle, rike som fattige, bør har krav på samme ytelser.

- Bør Ingebrigtsen gå av?

- Det er selvsagt opp til statsministeren å vurdere, det er han alene som velger sine statsråder. Men vi må forlange at Ap's statsråder formidler de holdningene som er dypt forankret i vår bevegelse. Det som vi skal drive valgkamp på, sier Berrefjord til Dagbladet.

TØR SI FRA: Pål Berrefjord (24) kjemper om plass for Ap på Stortinget til høsten. Han mener Guri Ingebrigtsens uttalelser ikke stemmer med det som er partiets politikk.