Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SØNDAGSÅPNE BUTIKKER

Ap etterlyser tydelighet fra Høyre. - Ironisk, svarer Stefan Heggelund

Partisekretær Kjersti Stenseng mener Høyre-landsmøtet har vedtatt en  tåkete formuleringen om søndagsåpent.

AVKLARING: Kjersti Stenseng, partisekretær i Arbeiderpartiet, oppfordrer Høyre til å avklare sitt standpunkt om søndagsåpent. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
AVKLARING: Kjersti Stenseng, partisekretær i Arbeiderpartiet, oppfordrer Høyre til å avklare sitt standpunkt om søndagsåpent. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun viser til den vedtatte formuleringen «Tilpasse åpningstidene i handelsnæringen bedre til tiden når forbrukerne ønsker å handle.»

- Så langt har jeg ikke sett noe tydelighet fra Høyre i denne saken, og det kan virke som om denne tåkete formuleringen er lagt inn i programmet for å ta oppmerksomheten fra hva partiet egentlig mener om søndagsåpent, sier Kjersti Stenseng.

Skeptisk næring

Partisekretæren hevder at Arbeiderpartiet på sin side er tydelige.

- Vi mener det er viktig å lytte til folk. Næringen selv er skeptisk, arbeidstakerne vil ikke ha det, arbeidsgiverne vil ikke ha det og det er en stor belastning for miljø og klima å skulle åpne for søndagsåpent.

- Det har en verdi i et samfunn som vårt at vi har én felles annerledesdag i en uke av hverdager, hvor både folk og samfunn har hvilepuls, sier Kjersti Stenseng.

Klart og tydelig

Stefan Heggelund, Høyre-representant i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, tilbakeviser at Høyre er uklare i spørsmålet om søndagsåpent.

HØYRE SVARER: Stortingsrepresentant Stefan Heggelund. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HØYRE SVARER: Stortingsrepresentant Stefan Heggelund. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Høyre-landsmøtet stemte ned forslaget om søndagsåpne butikker og vedtok i stedet formuleringen om å tilpasse åpningstidene i handelsnæringen til forbrukernes behov. Vedtaket vårt er helt klart og tydelig, sier Høyre-politikeren.

Rigide regler

Han mener at vedtaket betyr to ting:

- For det første at dette ikke har en høy prioritet for Høyre, det er en mer moderat formulering enn den som falt. For det andre at vi ser at åpningstidsreglene er noe rigide, men at debatten om søndagsåpne butikker viste at det ikke er noe rop i befolkningen om dette, sier Stefan Heggelund.

Kjøper på nett

Han peker på at forbruksmønsteret endres raskt.

- Mange av dem som kunne tenke seg å handle på søndag, bestiller nå på nett og får varene levert på døren, sier Høyre-representanten.

Og legger til:

- Det ironiske er at et parti som ikke er i stand til svare klart på noe som helst, anklager andre for å være uklare. Ap sier de er for fraværsgrense, men vil reversere fraværsgrensen. Ap sier de er for kommunereform, men vil reversere kommunereformen. Ap sier de er for jernbanereform, men vil reversere jernbanereformen.

- Det eneste Arbeiderpartiet er klare på er at de vil øke skattene med 15 milliarder kroner, noe som ikke akkurat kan sies å være positivt for norske arbeidsplasser og lønnsmottakere, sier Stefan Heggelund.

Fortsatt høyst uklart

Kjersti Stenseng mener at hun ikke har fått svar på hva Høyre mener.

- Landsmøte-vedtaket er langt fra så klart som Stefan Heggelund hevder. Jeg synes fortsatt at vedtaket er høyst uklart og utydelig.

- Det er en kjent taktikk å snakke om andre ting når man ikke kan eller vil svare på et spørsmål. Hvis det ikke blir en omkamp på søndagsåpent, så er det helt fint. Men det har vi ikke fått svar på, sier partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media