LITT NED: Høyre og Frp får noe høyere oppslutning, mens Ap faller på Aftenpostens nyeste partibarometer fredag, men alle endringene er innenfor feilmarginen.Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
LITT NED: Høyre og Frp får noe høyere oppslutning, mens Ap faller på Aftenpostens nyeste partibarometer fredag, men alle endringene er innenfor feilmarginen.Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Ap faller på ny måling

Små endringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre og Frp får noe høyere oppslutning, mens Ap faller på Aftenpostens nyeste partibarometer fredag, men alle endringene er innenfor feilmarginen.

Ap er fortsatt det største partiet, med 32,2 prosents oppslutning, 0,7 prosentpoeng lavere enn for en uke siden, viser målingen, som er gjennomført av Respons for Aftenposten. Høyre ender denne gangen på 25,1 prosent (+1,6), mens Frp tar tredjeplassen med en oppslutning på 11,4 prosent (+1,4).

Høyre ligger nesten 3 prosentpoeng lavere enn ved forrige kommunevalg, men også det er innenfor feilmarginen. Målingen er basert på 1.001 telefonintervjuer der folk er spurt hva de ville stemt om det var kommunevalg i morgen. Feilmarginen er mellom 2 og 3 prosent og er størst for de store partiene.

KrF går mest tilbake, og nedgangen på 2,9 prosentpoeng til 4,2 prosent er den eneste endringen som er såkalt statistisk signifikant. Mellom KrF finner vi Venstre og Sp, som begge lander på 6,1 prosent etter endringer på henholdsvis +0,4 og -0,3 prosent, samt De Grønne, som går ned 0,5 til 5,4 prosent.

SV ligger på 3,8 prosent, en fremgang på 0,3, mens Rødt er på jumboplass til tross for en fremgang på 1 prosentpoeng. Partiet får en oppslutning på 2,9 prosent.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram