Partimålinga:

Ap faller stort på ny måling: - Vi skal ligge høyere enn dette

Har likevel flere muligheter til regjeringsmakt. 

GÅR TILBAKE:  Arbeiderpartiet går tilbake 3,7 prosent på en fersk måling utført for Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GÅR TILBAKE:  Arbeiderpartiet går tilbake 3,7 prosent på en fersk måling utført for Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeiderpartiet går tilbake 3,7 prosentpoeng til en oppslutning på 31,6 prosent på en fersk meningsmåling utført av Ipsos MMI for Dagbladet.

Med unntak av en måling juni i fjor, er dette den dårligste målingen for Arbeiderpartiet siden november 2013. Ap har ligget over 35 prosent på målingene siden oktober.

- Dette er ikke en hyggelig måling. Vi skal ligge høyere enn dette, sier partisekretær i Arbeiderpartiet Kjersti Stenseng til Dagbladet.

- Vi har ligget stabilt høyt over lang tid. Dette er en av de dårlige målingene. Det vi ser er at vi tillitsvalgte rundt om i hele landet har en stor jobb å gjøre med å fortelle om vår politikk og tydeliggjøre det alternative vi er til den sittende regjeringen i de 200 dagene som gjenstår fram til valget, sier hun.

- Selv om dette er en dårlig måling for Ap ser en likevel at det er et flertall som ønsker regjeringsskifte. Det er ikke et flertall for den sittende regjeringen, slår partisekretær Stenseng fast.

- Flere alternativer

Men heller ikke de tidligere rødgrønne regjeringskameratene oppnår flertall, siden også SV faller under sperregrensa. De er avhengig av støtte fra MDG og Rødt for å sikre et flertall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer