- Ap-folk fortvilt etter oljesandutspillet fra Jens

Synes StatoilHydros prosjekt er forkastelig. Vil ikke settes i bås med Frp.

LA DET OVER PÅ CANADA: Men mange i Jens Stoltenbergs parti mener oljesand er et dårlig prosjekt og mener Norge må ta ansvar. Foto: SCANPIX.
LA DET OVER PÅ CANADA: Men mange i Jens Stoltenbergs parti mener oljesand er et dårlig prosjekt og mener Norge må ta ansvar. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Flere arbeiderpartifolk som Dagbladet har snakket med, mener oljesandutvinning i Canada er et feilspor og vil ha StatoilHydro ut. Folk ergres over at Arbeiderpartiet har havnet i bås med Frp, etter at Jens Stoltenberg sa til Aftenposten at utslipp i Canada er Canadas ansvar og ble tolket som positiv til prosjektet.

- Folk var helt fortvilt etter det oppslaget. Folk som står på stand opplever at grunnfjellet i partiet er uenige med Jens, og mener Norge har et moralsk ansvar for utslippene som StatoilHydros oljesandutvinning vil medføre, sier en kilde i partiet til Dagbladet.

- Skulle aldri gått innFør den mye omtalte generalforsamlingen i StatoilHydro i vår, der Greenpeace kom med forslag om å trekke StatoilHydro ut, uttalte flere Ap-folk ut seg kritisk til oljesand. Marianne Marthinsen i Energi- og miljøkomiteéen står for det hun sa.

- Jeg vil at StatoilHydro skal utvikle seg i en annen retning og at de må ut av oljesand. De burde ha aldri gått inn, sier hun til Dagbladet.

- UbehageligHun støtter likevel Jens i at utslipp i Canada er Canadas ansvar. Det gjør også Martin Henriksen i AUF, men han mener samtidig at Norge ikke kan fraskrive seg alt ansvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer