Fabian Stang beskyldt for mobbing

Ap forbanna etter at Fabian «mobbet» tennene til LO-Gerd

- Dette burde ikke Fabian ha gjort, svarer Høyre. Men Fabian tar ikke selvkritikk.

SLEIVSPARK: Tidligere ordfører i Oslo, Fabian Stang, har ambisjoner om å komme seg inn på Stortinget. Nå får han kritikk for å ha slengt med leppa på Twitter mot LO-leder Gerd Kristiansen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
SLEIVSPARK: Tidligere ordfører i Oslo, Fabian Stang, har ambisjoner om å komme seg inn på Stortinget. Nå får han kritikk for å ha slengt med leppa på Twitter mot LO-leder Gerd Kristiansen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Hopp-Norge risikerte store kutt etter at en stor sponsoravtale forsvant. Men mandag ble det klart at en avtale med LO verdt 30 millioner kroner over tre år, berger hoppernes OL-satsing.

Sponsoratet fikk tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang til å tenne på alle pluggene. Stang, som har uttalte ambisjoner om å komme seg inn på Stortinget etter valget i 2017, skrev blant annet følgende på Twitter:

«@lo_gerd betaler det som til nå var alles norske hoppere. Nye tenner, privat i utlandet hvis de går på trynet?»

Kommentaren om tennene er en henvisning til at LO-leder Gerd Kristiansen for fire-fem år siden dro til Ungarn for å få nye tenner etter å ha fått tannkjøttsykdommen periodontitt som følge av røyking.

- Å ikke ha skikkelige tenner gjør noe med psyken til folk. Jeg ville ikke vise at tennene mine begynte å bli ødelagt oppe ved tannkjøttet. Vi er jo alle litt forfengelige, fortalte Kristiansen til Dagbladet i fjor.

Prislappen var på nesten 100 000 kroner. Det er langt billigere enn i Norge, og Kristiansen fikk kritikk av blant annet Tannlegeforeningen for å ha benyttet seg av billigbehandlinger som «undergraver norske arbeidsplasser».

- Under beltestedet

Stang, som sammenlikner LOs sponsing av hopperne med at NHO skulle kjøpt opp Therese Johaug, får nå kritikk av Arbeiderpartiet for «mobbing».

- Det er mobbing Fabian Stang driver med. Det er et personangrep på Gerd Kristiansen, hvor han trekker inn hennes tannbehandling som en del av argumentasjonen for hvorfor ikke LO skal sponse hopperne. Det er useriøst og langt under beltestedet, sier stortingsrepresentant Truls Wickholm til Dagbladet.

Wickholm mener Fabian Stang med sitt utspill bidrar til akkurat det Høyre har advart Ap mot, nemlig en skitten valgkamp.

- I 2013 drev Ap tidenes kanskje skitneste valgkamp. Mye tyder på at Ap har tenkt å drive en enda verre valgkamp fram mot 2017. Måten de har startet på, kan tyde på det, sa Høie til Dagbladet i august.

- Det gjør at dette er enda mer bak mål. Den første som burde rykke ut og si at dette vil vi ikke ha noe av, er Bent Høie, mener Wickholm.

- Ikke kontroversielt

- Men i lys av de tette båndene mellom Ap og LO, så er det vel en relevant debatt å diskutere et slikt sponsorat?

- Det er ikke kontroversielt at en organisasjon som samler 900 000 nordmenn ønsker å støtte en av våre kjære folkeidrettet. Jeg er sikker på at LO og hopplandslaget har gjort en vurdering på dette.

Bent Høie ønsker ikke å kommentere saken, men viser til Høyres stortingsrepresentant Tina Bru. Hun svarer følgende:

- Voksne bør være forbilder for barn og unge i måten vi omtaler hverandre på. Så dette burde ikke Fabian ha skrevet. Slik jeg kjenner Fabian, så framstår tweeten som et forsøk på morsomhet, som ikke var vellykket. Jeg kan forsikre Wickholm om at dette ikke blir tema i valgkampen, sier Bru til Dagbladet.

Ingen selvkritikk

Fabian Stang tar derimot ingen selvkritikk. I en epost til Dagbladet skriver han følgende:

«Kjøp av tjenester i utlandet pga det høye lønnsnivå i Norge er en viktig politisk sak. Når det er LO-lederen selv som gjør slike kjøp må hun være forberedt på at det kan bli kommentert. Dette er overhodet ikke mobbing. Kun politikk. Om det dreier seg om kjøp av tannpleie eller andre tjenester i utlandet er helt uten betydning.»

Gerd Kristiansen ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer