Vil strupe HRS:

Ap-forslag slaktes: - Amatørskap

Arbeiderpartiet fremmer nå forslag i Stortinget om å strupe statens pengestøtte til Human Right Service. - Politisk amatørskap, sier Per-Willy Amundsen (Frp).

HRS: Human Rights Service vil få videreført sin statsstøtte på 1,8 millioner kroner i neste års statsbudsjett, erfarer NRK og Dagbladet. - En seier for Frp, sier Abid Raja (V). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lene Vågslid (Ap), leder av justiskomiteen, frir til regjeringspartiene.

- Vi vet at mange i Høyre og Venstre er enige med oss. De følte seg forhindra til å stemme for det kuttet da statsbudsjettet ble behandlet i Stortinget. Derfor fremmer vi nå et representantforslag, som gir dem mulighet til å stemme for det de er for, sier Lene Vågslid.

Her er Ap-forslaget:

1. Stortinget ber regjeringen kutte tilskuddet til organisasjonen Human Right Service i forbindelse med statsbudsjettet for 2022.

2. Stortinget ber regjeringen fjerne Human Right Service sin status som en humanitær organisasjon som arbeider på flyktning- asyl eller innvandringsfeltet.

Frp: - Uinformert

Per-Willy Amundsen, justispolitisk talsperson i Frp, mener at Ap bommer fullstendig.

- Politisk amatørskap av Ap. De skjønner jo ikke Stortingets prosesser. Det framstår lett absurd og uinformert å fremme et representantforslag i en sak som er gjenstand for behandling i statsbudsjettet for 2022, sier Amundsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.