Truet:  Hvis Ap får det som de vil, forsvinner Anders Anundsen fra posten som justis- og beredskapsminister.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Truet: Hvis Ap får det som de vil, forsvinner Anders Anundsen fra posten som justis- og beredskapsminister. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

- Ap går for mistillit mot Anundsen

Arbeiderpartiet skal diskutere et mistillitsforslag mot justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er sentrale kilder som forteller Dagsavisen at Arbeiderpartiet vil gå inn for mistillit mot Anundsen etter kontrollhøringen om asylbarnsaken i Stortinget tidligere i år. Kontrollsaken skal behandles på Aps gruppemøte i Stortinget onsdag.

I så fall blir det første gang siden 22. november 1982 at partiet slutter seg til et mistillitsforslag. Den gang fremmet Gro Harlem Brundtland mistillit mot forsvarsminister Anders C. Sjaastad fra Høyre for brudd på informasjonsplikten om forsvarsbudsjettet, men uten at det førte fram.

Fra før er det klart at både SV og Senterpartiet går inn for mistillit mot Anundsen.

Både Venstre og KrF kritiserte justisministeren hardt i asylbarnsaken, men ingen av dem har støttet SVs krav om mistillit mot Anundsen. Ifølge Dagsavisen vil KrF på partiets gruppemøte onsdag lande på sterk kritikk, og ikke mistillit. Det samme skjer trolig fra Venstres side.

Partiene må levere sine merknader i løpet av denne uka. Innstillingen fra komiteen er ventet 24. mars.
(NTB)