Ap går inn for obligatorisk vaksine mot meslinger

Det går fram av partiets nye helsedokument, som ble vedtatt av et knapt flertall lørdag.

OBLIGATORISK: Et knapt flertall stemte for obligatorisk barnevaksinasjon mot meslinger på Arbeiderpartiets landsmøte. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OBLIGATORISK: Et knapt flertall stemte for obligatorisk barnevaksinasjon mot meslinger på Arbeiderpartiets landsmøte. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et knapt flertall stemte for prøveprosjekt i Oslo med obligatorisk barnevaksinering mot meslinger, på Arbeiderpartiets landsmøte lørdag.

Oslo-benken har kjempet hardt for å få landsmøtets støtte. Men Aps helsepolitiske talsmann på Stortinget Torgeir Micaelsen sa fredag til landsmøtet at han mener forslaget er for drastisk. 

Ap ønsker i tillegg at foreldre til barn som mangler vaksiner, skal få brev fra kommunene, som også oppfordres til å arrangere åpne vaksinasjonsdager der barn og unge kan komme og få de vaksinene de mangler. Også fastleger og barnehager bør aktivt oppfordre til vaksinasjon, heter det i dokumentet. Ja til homofile blodgivere Partiet ønsker at menn som har sex med menn, skal kunne bli blodgivere på lik linje med resten av befolkningen. Også homofile bør kunne vurderes som blodgivere, heter det i helsedokumentet som er ventet å bli vedtatt på Aps landsmøte lørdag. 

Grundig testing av blodet og kriterier som reduserer smittefaren, skal gi alle sikkerhet for at det blodet de mottar er trygt, heter det i dokumentet. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer