Ap-Gilani vurderer å anmelde politiet

Mener politiet i Drammen har agenda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet tror en nær slektning av Ap-politiker Yousuf Gilani (34) står bak valgfusket i Drammen. Det skal være politiets viktigste spor når etterforskningen av saken nå går mot slutten.

- Jeg kan bekrefte at vi har slektninger av Gilani nevnt i saken. Det er navn som er fremkommet i avhør, sier stasjonssjef Jan Erik Strøm ved Drammen politistasjon til VG.

Gilani slåss nå for sitt politiske liv. Hvis det viser seg at Ap-politikeren har hatt befatning med saken, har Arbeiderpartiet varslet at han umiddelbart vil bli ekskludert.

- Jeg tar dette med knusende ro. Jeg er hundre prosent uskyldig og jeg ser fram til politiets videre etterforskning av saken, sa Yousuf Gilani til Dagbladet.no tidligere i dag.

Men nå sier advokaten til Gilani, Sverre O. Simonsen, til Dagbladet.no at de vil vurdere å melde drammenspolitiet til Spesialenheten for politisaker.  

- Vi vurdere fortløpende å be spesialenheten titte på saken. Vi synes de går utover de retningslinjer og regler som skal gjelde denne type arbeid. De skader personer som ennå ikke er trukket inn i saken gjennom avhør. De har ikke en gang forsøkt å komme i kontakt med personene de omtaler, sier Simonsen til Dagbladet.no. 

Han reagerer spesielt på at politiet forteller hva vitner har forklart seg i politiavhøret om navngitte personer:

- Dette er svært skadelig for familien til Gilani. Jeg må jo påpeke at ingen av dem er siktet i saken, sier Simonsen.

SITT LIVS KAMP: Yousuf Gilani slåss nå for sitt politiske liv. Hvis det viser seg at Ap-politikeren har hatt befatning med saken, har Arbeiderpartiet varslet at han umiddelbart vil bli ekskludert. Foto: TORBJØRN GRØNNING
SITT LIVS KAMP: Yousuf Gilani slåss nå for sitt politiske liv. Hvis det viser seg at Ap-politikeren har hatt befatning med saken, har Arbeiderpartiet varslet at han umiddelbart vil bli ekskludert. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

Han reagerer også sterkt på at politiet ikke fester lit til Gilanis komplott-teori.

- Det er ganske uvanlig at politiet forteller hva de måtte mene og tro om en sak før den er ferdig etterforsket. Det burde de holdt for seg selv. Vi føler at politiet har en annen agenda enn ordinær etterforskning i denne saken, sier Simonsen.

Han synes etterforskningen er vinklet spesielt.

- Det er veldig sjeldent man ser at politiet i den grad utrykker seg om etterforskningen på denne måten, sier Simonsen.

Stasjonssjef Jan Erik Strøm ved Drammen politistasjon vil ikke kommentere advokat Simonsen påstander.

- Vår eneste kommentar til dette, er at hvis denne advokaten ønsker å komme i kontakt, så må han ta kontakt. Jeg vil ikke diskutere i media om hva som er sagt eller hva som ikke er sagt, sier Strøm til Dagbladet.no.

Han sier at de nå har god oversikt over saken - og at den har veldig begrenset omfang.

- Dette er ikke verdens mest alvorlige sak straffesaksmessig, sier Strøm.

- Kommer dere til å avhøre Gilani?

- Han vil sikkert bli kontaktet etter hvert, sier Strøm.