Ap gir gass

Arbeiderpartiet vil ha gasskraftverk i Norge, selv om det betyr økte utslipp av COæ-2å. Det samme vil Høyre og Fremskrittspartiet. Dermed kan det gå mot regjeringskrise dersom Bondevik-regjeringen fortsatt tviholder på sitt nei til gasskraftverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det må være opp til regjeringen å vurdere om gasskraftsaken ender med regjeringskrise, sier Ap-leder Thorbjørn Jagland.

- Regjeringen har tatt en beslutning vel vitende om at det ikke var flertall for den i Stortinget. Vi ser denne saken på et strengt saklig grunnlag og vil holde fast ved vår politikk slik landsmøtet har vedtatt, sa en seierssikker Jagland i går kveld.

- Fleksibel regjering

- Vi ber ikke om regjeringskrise, men om en ny vurdering av utslippstillatelse. Denne regjeringen har gjentatte ganger vist seg meget fleksibel. Jeg regner med at den vil være det også i denne saken, la nestleder Jens Stoltenberg til.

Med den entusiasmen som både Frp-formann Carl I. Hagen og Høyre-leder Jan Petersen legger for dagen i gasskraft-spørsmålet, ser Ap-lederen lyst på situasjonen. Dette kan være den saken som fører Ap tilbake i regjeringsposisjon, med Jagland som statsminister. Det kan skje i forbindelse med energi- og miljøkomiteens avgivelse av energimeldingen 29. februar.

Det var på Ap's gruppemøte på Stortinget i går ettermiddag at et stort flertall gikk inn for å instruere regjeringen om å tillate gasskraftverk i Norge. At ni medlemmer i Ap's gruppe stemmer imot, legger ikke noen demper på Jaglands glede. Bare ett år tilbake var gasskraft-opposisjonen større innad i Ap's gruppe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer