Tror på Ap-seier:  Corporate-sjef Ove Gusevik i Swedbank mener Ap gjør det bedre i svake økonomiske tider. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
Tror på Ap-seier: Corporate-sjef Ove Gusevik i Swedbank mener Ap gjør det bedre i svake økonomiske tider. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

- Ap gjør det bedre når økonomien svekker seg

Corporate-sjef Ove Gusevik i Swedbank spår bråstopp for statlig nedsalg og ingen utforskning av Lofoten og Vesterålen før etter 2021.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): «Ingen sjanse for oljeleting i dette området før 2021», konkluderer Corporate-sjef Ove Gusevik i Swedbank.

Han sikter ifølge Finansavisen til Lofoten og Vesterålen. Han tror også privatisering eller reduksjon av statlig eierskap er blitt mindre sannsynlig.

Dette fremkommer av en analyse til Swedbanks kunder etter kommunevalget, skriver avisen.

«For å gjøre en lang historie kort, vi forventer at Arbeiderpartiet kommer i regjering i 2017 og at partiformann Jonas Gahr Støre blir norsk statsminister gjennom 2017 til 2021», konkluderer Gusevik, som vel å merke selv er medlem av Arbeiderpartiet.

Svak økonomi - fordel for Ap Gusevik forklarer maktskiftet i 2017 med at makroøkonomien nå er fordelaktig for Arbeiderpartiet.

«Arbeiderpartiet gjør det bedre når økonomien svekker seg», skriver han ifølge Finansavisen.

Gusevik peker på en arbeidsledighet på 4,1 prosent, som Swedbank spår i 5 prosent i løpet av neste år. Det skal styrke oppslutningen rundt Arbeiderpartiet. Samtidig forventer han videre regjeringsslitasje for Fremskrittspartiet.

Avhengig av MDG Gusevik tror Arbeiderpartiet i regjering er avhengig av MDG. Derfor vil Ap droppe planer om oljeleting i Lofoten og Vesterålen for å kunne regjere, på samme måte som Solberg-regjeringen har måttet gjøre for å få støtte av Venstre og KrF.

Han legger imidlertid til at MDG er «mye tøffere enn Venstre og SV» i slike saker.

Regjeringens planer om statlig nedsalg vil dessuten legges på is, skal vi tro Gusevik. Han hevder nedsalg er upopulært blant velgerne. Særlig salg av Statskog og Posten, er bare å glemme, ifølge Corporate-sjefen.

«Selskaper med staten som eier, som vurderer transaksjoner der staten vil bli vannet ut, har trolig bare tiden frem til 2017-valget å handle på», konkluderer han ifølge Finansavisen.

Flere nyheter De Grønne velger både rødt og blått
MDG-politiker lot 5-åring trekke lodd om forhandlingspartner
Kjendiser skviset ut innvandrere i Oslo