STOR OPPSLUTNING: Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet får ifølge en ny meningsmåling utført av TV 2 sin beste måling siden 1989. Mye av dette skal skyldes at Gahr Støre ble valgt til partileder. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STOR OPPSLUTNING: Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet får ifølge en ny meningsmåling utført av TV 2 sin beste måling siden 1989. Mye av dette skal skyldes at Gahr Støre ble valgt til partileder. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Ap gjør sin beste meningsmåling på over 15 år

Mye takket være Jonas Gahr Støre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter bare tre uker som partileder for Arbeiderpartiet, har Jonas Gahr Støre ifølge en ny gallup fra TV 2 hatt en kraftig effekt på velgerne.

Arbeiderpartiet får 37,6 prosent oppslutning på den ferske gallupen. Det er det beste resultatet Ap har hatt på en måling siden 1998, hvis vi ser bort i fra tida rett etter 22. juli 2011.

- Det er jo et veldig høyt tall! Men det er et fint tall, og det er et inspirerende tall å jobbe videre med, sier Gahr Støre til TV 2.

Folkets favoritt I sin første Ipsos MMI-måling for Dagbladet var Jonas Gahr Støre i juni en klar statsministerfavoritt. 33 prosent av alle velgere ville ha Jonas, mens 22 prosent helst ville beholde Erna. 11 prosent dagdrømte om å få Jens tilbake fra Nato, noe som gjorde han til landets tredje mest populære kandidat.

Siv Jensen holdt stand på fire prosent, mens 22 prosent ikke visste.

Siden valget i september har statsministerens popularitet sunket jevnt og trutt. I september mente 41 prosent at Erna Solberg var den beste til å styre landet. I desember fikk hun 32 prosent, i mars var hun nede i 25 prosent.

Gahr Støre gjorde et stort hopp oppover fra mars, da han og Stoltenberg oppnådde 19 prosent hver.

Frp tilbake I TV 2s gallup kommer det også fram at Fremskrittspartiet er det partiet som går mest tilbake. De får sin dårligste oppslutning på en måling siden valgkampen i 1995, med ti prosent.

Erna i Afrika Da Arbeiderpartiet opplever gode tall i menigsmålingen, fikk statsminister Erna Solberg en storartet og afrikansk mottakelse da hun i kveld ankom flyplassen i Lilomgve i Malawi. Utenfor flytrappa ble hun møtt av president Peter Mutharik og æregarde.

Litt bortenfor flyet og de svarte bilene sto flere hundre dansende kvinner og menn som sang og jublet, mange med norske flagg.

- For en fantastisk mottakelse, sa Erna Solberg, som der og da ikke hadde fått TV 2s nye partitall.

Solberg tok en runde og hilste på de frammøtte. Deretter bar det rett til et møte med presidenten i State House, og gallamiddag.

Statsministeren har et hektisk program under sitt Afrika-besøk, fra tidlig morgen til modnatt. Onsdag skal hun besøke en barneskole og en sykepleieskole, så går turen til Rwanda.

Sterkt møte Solberg møtte i formiddag to av ANC-veteranene som sammen med Nelson Mandela startet det militære opprøret mot apartheid regimet i Sør-Afrika. 

Møtet med Andrew Mlangeni (89) og Denis Goldberg (81), og sønn av en av avdøde Nicholas Wolpe, Harold Wolpe, fant sted på Liliesleaf, gården der Nelson Mandela og de ANC-aktivistene startet det militære opprøret mot apartheid-regimet i Sør-Afrika. I år er det 20 år siden apartheidregimet ble avviklet.

Solberg sier til Dagbladet at det var følelsesmessig sterkt å være på stedet der Mandela forberedte og planla kampen, og der flere av ANC-aktivistene ble arrestert og fikk lange fengselsstraffer.

PÅ AFRIKABESØK: Erna Solberg ble i kveld møtt på flyplassen i Malawi med æresgarde og dans. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet
PÅ AFRIKABESØK: Erna Solberg ble i kveld møtt på flyplassen i Malawi med æresgarde og dans. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet Vis mer