Frykter økt privatisering

Ap-Hadia med EØS-angrep på regjeringen

Ap-nestleder Hadia Tajik advarer regjeringen mot nedbygging av offentlig sektor, og beskylder de blågrønne for å dytte EØS-avtalen foran seg.

ADVARER: Ap-nestleder Hadia Tajik advarer mot økt privatisering og konkurranseutsetting som kan føre til en nedbygging av offentlig sektor. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ADVARER: Ap-nestleder Hadia Tajik advarer mot økt privatisering og konkurranseutsetting som kan føre til en nedbygging av offentlig sektor. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En regjeringsoppnevnt arbeidsgruppe leverte tirsdag en rapport til regjeringen, hvor de skisserer hvordan konkurransen kan skjerpes mellom offentlig og privat virksomhet.

Ap-nestleder Hadia Tajik ser anbefalingene i sammenheng med formuleringer i Jeløya-plattformen om økt privatisering og konkurranseutsetting, og er sterkt bekymret over det hun tror vil medføre en svekkelse av offentlig sektor.

- Hvis vi hadde sittet i regjering ville vi aldri ha satt ned et utvalg med et slikt mandat. Det er klart at det kan være behov for å fornye og styrke offentlig sektor, men jeg oppfatter at dette handler om å bygge ned offentlig sektor ved at regjeringen skyver ESA foran seg for å gjennomføre sin egen høyrepolitikk, sier Ap-nestlederen til Dagbladet.

I regjeringsplattformen lover regjeringen at de skal hindre at offentlige bedrifter gis særfordeler som fører til konkurransevridningDet er særlig to ting hun er redd for:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer